Samlet tid: 30 minutter. | Arbejdstid: 30 min. | Køkken: Japan
Den nemmeste nudelret nogensinde (Yaki Udon)!
Søger du efter en nem og lækker japansk nudelret vil du helt sikkert elske Yaki Udon. Yaki udon er en nem japansk wok-stegt udon nudel opskrift klar på 30 minutter! Stegte udon nudler med en velsmagende yaki udon nudelsauce.Ingredienser (2-4 portioner)
Yaki Udon nudelsauce:-
- 2 spsk mørk sojasovs
-
- 2 spsk østerssauce
-
- 1 spsk mirin
-
- 2 spsk shirodashi – (valgfrit)
-
- 1 spsk riseddike
-
- 2 spsk palmesukker
Yaki Udon Stir Fry:
-
- 400 g. udon nudler
-
- 1 håndfuld risstråsvampe eller anden svamp
-
- 1 løg skåret i grove skiver
-
- 1 håndfuld sukkerærter
-
- 3 forårsløg
-
- 250 g. Kyllingebryst eller andet kød
-
- Salt efter smag
-
- Hvid peber
-
- 1 knivspids MSG (valgfrit)
-
- 1 fed hvidløg, finthakket
-
- Chiliolie til topping (valgfrit)
-
- Bonito-flager til topping
-
- Ristede sesamfrø til topping
- tyndt skåret forårsløg til topping
Lad os komme i gang med med denne fantastiske opskrift:
1. Yaki Udon nudelsauce Hak palmesukkeret fint i en lille skål, tilsæt resten af ingredienserne og rør indtil sukkeret er opløst.
2. Yaki Udon Stir Fry: I en gryde med kogt vand let saltet, kog dine nudler i cirka 3 min., dræn nudlerne og spul dem under koldt vand, indtil de er afkølet. Bland dem med et par teskefulde sesamolie, så de ikke klistrer sammen. Sæt nudlerne til side.
3. Varm din wok op med olie, til den er varm, tilsæt kyllingekødet og svits det indtil kødet bliver gyldent brunt. Vend det derefter og svits i endnu et minut. Fjern kødet fra varmen og sæt til side.
4. Tilsæt stegeolie når det er varmt, tilsæt løg og risstråsvampe, steg i cirka to minutter ved høj varme, eller indtil de er bløde og mørkebrune.
5. Tilsæt sukkerærter og forårsløg, steg i et minut, men vi vil stadig gerne have lidt sprødhed, tilsæt kødet og nudlerne, smag til med salt, hvid peber og en knivspids msg (valgfrit).
6. Steg i cirka to minutter, tilsæt Yaki Udon-saucen og steg i et minut mere. Når den er klar, skruer du op for varmen og tilsætter hvidløget. Vend det forsigtigt sammen for at undgå at knække nudlerne, og server med det samme.
7. Pynt med bonitoflager, forårsløg, sesamfrø og chiliolie (valgfrit)
Det japanske køkken er fyldt med lækre nudelretter, og Yaki Udon er en af køkkenets skjulte perler. Hovedårsagen til, at folk elsker det, er, at det er super hurtigt, i modsætning til ramen og andre nudelretter. Det tager bogstaveligt talt 30 minutter i køkkenet, og alt du skal gøre er at stege ingredienserne for at lave denne lækre Yaki Udon i en speciel sauce.
Hvad er Yaki Udon, og hvordan er det forskelligt fra Udon?
Yaki Udon oversættes bogstaveligt til “Stir-Fried Udon.” Nå, hvad er Udon egentlig? Udon er en type japansk nudler lavet af mel. Det, der gør dem så forskellige fra andre nudler som ramen, er teksturen.
Det er tykke hvide nudler med en sej konsistens og et unikt chewyness i hvert bid. Således er Yaki Udon en stur fry nudelret lavet med udon nudler.
Uden tvivl er det en af de bedste nemme retter lavet med en række ingredienser, herunder kylling, oksekød, skaldyr eller endda tofu. Rettens enkelhed ligger også i udvalget af grøntsager. Du kan smide, hvad du har til rådighed, men den traditionelle opskrift kræver bare svampe, løg, sukkerærter og en håndfuld krydderier.
Et andet centralt del af smagen er yaki udon-saucen lavet med et par grundlæggende asiatiske krydderier. Kort sagt, vil du blive overrasket over at vide, hvor enkle ingredienserne er, men smagsmæssigt er det så lækkert.
Fordeling af ingredienser
Her er de ingredienser, vi bruger til at lave denne Yaki Udon. Du har allerede de fleste af ingredienserne altid tilgængelige i køkkenskabet, så prøv gerne opskriften:
Til sauce:
• Mørk sojasauce: Mørk sojasauce giver saucen den dybe velsmagende smag og dejlige konsistens. Mørk sojasovs kan være salt, så husk de krydderier, vi skal bruge.
• Østerssauce: Østerssaucen er et andet tykt krydderi, der har en krydret smag af sojasauce med sødmen og røget af BBQ-sauce. Det bringer en umami-smag frem, der bliver hængende på din tunge.
• Mirin: Mirin er lidt sød med en mere subtil smag end nogen vin. Selvom det vil brænde af i saucen, giver det en lækker smag.
• Riseddike: Ingen sauce er afbalanceret uden et strejf af syrlighed. Riseddike er perfekt til at balancere saucen; den er lidt sød og selvfølgelig syrlig, perfekt til wok.
• Shirodashi (valgfrit): Shirodashi er dashi lavet med bonitoflager og kombu. Det er let, men sødt, krydret, surt og meget mere umami.
• Palmesukker: Endelig balancerer vi saucen med palmesukker. Det tilføjer også en melasse-lignende tekstur og mundfornemmelse til saucen.
Til stir Fry:
• Udon Nudler: Udon Nudler er hjertet i retten. Du kan finde dem her hos pandasia.dk under kategorien udon nudler. Det eneste du skal gøre er at tilberede dem efter den givne vejledning i pakken.
• Kylling: Vi bruger kyllingebryst skåret i strimler. Du kan også bruge oksekødsskiver, hakket okse- eller svinekød, rejer og endda tofu.
• Hvidløg: Hvidløg er et grundlæggende element i det japanske køkken. Vi tilføjer et moderat antal hvidløg for et lille strejf af hvidløgssmag.
• Svampe: Svampe tilføjer også et bid til retten og masser af umami smag.
• Løg: Vi tilføjer løg i skiver for ekstra tekstur.
• Sukkerærtesnaps: Sukkerærtesnaps er et dejligt valg at have i yaki udonen. Den har en sprød konsistens og et strejf af sødme i ærten.
• Salt: Vi kan selvfølgelig ikke efterlade røreblandingen, salt er vigtigt, men vi anbefaler at tilsætte det efter at have smagt retten med saucen i.
• Hvid peber: Hvid peber har den lækre smag, i modsætning til sort peber. Den er subtil og perfekt til stegning.
• MSG: MSG tilføjer umami og en mundfuld smag. Vi beholder det valgfrit og gør det til dit valg at tilføje eller trække fra.
Yndlings toppings til Yaki Udon
Følgende er vores foretrukne toppings til Yaki Udon:
• Chili olie: Den tilføjer en lille smule varme og rødme til yaki udon.
• Bonito-flager: Det tilføjer mundsmeltende tekstur sammen med umami-smagen.
• Forårsløg i skiver: Det er must at have i Yaki udon. Det tilføjer sprød løgsmag.
• Ristede sesamfrø: Det tilføjer nøddeagtig, jordagtig og subtil smag til retten.
Kan vi lave Yaki Udon i forvejen?
Du kan lave yaki udon saucen på forhånd og opbevare den i en lufttæt beholder. På samme måde kan du koge udon nudlerne, portionere dem og fryse dem. Når du vil bruge dem, skal du bare hvirvle dem gennem varmt vand, så bliver de lige så gode som nykogte.
Men vi anbefaler at habe grøntsagerne friske. Da alt er færdiglavet og samlet således, vil blot wokken og forberedelsestiden ikke tage mere dem 10 til 15 minutter i køkkenet.
Find et stort udvalg af udon nudler her