✔ Lynhurtig levering | ✔ Julegaver byttes til d. 31. jan. 2025 | ✔ +50.000 glade kunder

Info

Kundeservice

Tlf. 30 27 78 78
Man-fre 8.30-14.00

Vietnamesisk Congee Rissuppe Opskrift

🕒 Samlet tid: 75 minutter. | Arbejdstid: 75 min. | Køkken: Vietnam

Næsen løber og halsen er øm. Sygdommen er næsten ikke til at slippe udenom her om vinteren. Congee er den ultimative asiatiske sygdomskur. Der findes faktisk hundredvis af versioner med forskelligt fyld, topping og tilbehør.

Congee er i sin simpelhed ris og vand kogt ind til en grød. Og af den grundopskrift har der udsprunget sig hundredvis af versioner over hele Asien.

Vores opskrift er lavet på and, og den er super nem at give sig i kast med. Man kan lige overkomme det, når man er træt og syg. Og sådan set også, hvis man bare skal varme madhjertet i den kolde, danske vinter!

Det fantastiske ved Congee er, at det kan laves på meget få ingredienser. Vi har brugt and i opskriften, men man kan udskifte med svinestegeben, kyllingelår eller shiitake-svampe. Kødet kan også undlades helt. Så hedder det ”Cháo Trắng”, og er en god ret, hvis man fx lider af kvalme eller opkast.

Ingredienser (Antal 2 personer)

Vietnamesisk Congee med And:

 
1 dl. jasminris
1 l. vand
1 helt løg, pillet
5 skiver ingefær uden skræl
1 andebryst
  salt
  peber

Topping:

 
1 håndfuld ristet løg
1 håndfuld koriander, grofthakket
1 håndfuld forårsløg, finthakket
  evt. sambal oelek

Fremgangsmåde:

  • Tilføj ris, vand, løg, ingefær og andebrystet i en mellemstor gryde. Lad det koge op på højeste blus uden låg. Når det har kogt op, røres der i gryden. Sæt låget på og lade det simre videre på lavt blus i 1 time. Rør i gryden engang i mellem, så det ikke brænder på.
  • Efter den første halve time kasseres løg og ingefær. Tag andebrystet op og lade det køle lidt ned, inden det skæres i tynde skiver.
  • Kig til grøden efter 1 time. Konsistensen skal være lidt mere flydende end risotto, men tykkere end en suppe. Den skal kunnne slubres og ikke tygges. Tilføj en smule vand om nødvendigt. Smag til med salt og peber.
  • Server risgrøden i mellemstore skåle med topping. Velbekomme!

Summary
recipe image
Recipe Name
Vietnamesisk Congee Rissuppe Opskrift
Published On
Preparation Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 15 Review(s)
Skriv et svar

Derfor har 10.000+ madelskere valgt Pandasia.dk

5 stjerner på Trustpilot

Vi elsker tilfredse kunder

100% sikker e-handel

Hos os handler du trygt og sikkert

Fri fragt over 399 kr.

- ellers fra kun 35 kr.

Prisgaranti*

Danmarks bedste priser leveret til dig. Læs mere

Her kan du betale med
mobilepay   visa  mastercard  maestro  diners club
Din ordre pakkes forsigtigt og sendes med
fragt logoer
Ugentlige tilbud?



Kontakt Pandasia.dk
pandasia.dk logo hvid
Pandasia ApS
Marktoften 7B
8464 Galten
CVR 40562087

Hørslevvej 35B, 8464 Galten
fødevarestyrelsen

Marktoften 7B, 8464 Galten
fødevarestyrelsen

miloevenlig indpakning
Brug for hjælp?
anhdu long vu - pandasia.dk
AnhDu Long Vu
Din personlige rådgiver og madentusiast

Jeg er lige her. Fang mig på telefon eller mail hvis du har brug for hjælp til at finde de rigtige produkter til din madlavning.

30 27 78 78
Kundeservice tlf. 8.30-13.00
[email protected]
© Pandasia.dk 2022 - Drevet ud fra en personlig historie og ❤️ for asiatisk mad
Følg os her og bliv inspireret   facebook logo  instagram logo  youtube logo  pinterest logo