Pakket i saltlage uden tilsat sukker, som mange andre mærker af konserveret jackfruit har, er det den perfekte måde at have denne eksotiske ingrediens praktisk til at eksperimentere i dine egne opskrifter, eller for at have den “manglende ingrediens” fra mange af de unikke veganske opskrifter.
Produkt beskrivelse
Grøn jackfruit i saltlage (stykker)
Ingredienser: grøn jackfruit 60%, vand, salt, surhedsregulator: E330
Hvad er Jackfruit? Alt hvad du behøver at vide om denne sære frugt
Har du hørt om jackfruit? Et træ kan producere op til tre ton mad fra denne enorme og helt unikke frugt om året, der bor i tropiske lande!
Jackfruit bruges også i stigende grad i andre dele af verden, som et plantebaseret kødalternativ, fordi de unge, umodne frugter opsuger smagen godt og har en “kødlignende” struktur, når de koges.
Planten stammer fra det sydvestlige Indien, hvor den vokser rigeligt. Og så spredte det sig til andre dele af Indien, Sydøstasien, Østindien, Filippinerne, Thailand, Malaysia og Indonesien.
Dens enorme træer producerer massive, grønne, aflange frugter med en ujævn, kødfuld ydre. På indersiden indeholder den mange lysegule, fyldige pærer, som er spiselige og sammenføjede ved kernen. Frøene kan også koges, spises alene eller males til mel.
En moden, uåbnet frugt har en stærk, ubehagelig lugt. Men massen af den åbne frugt lugter sød.
Moden og rå jackfruit smager sødt og minder om ananas, mango og banan.
Når den er umoden, har den mere en neutral smag, som en kartoffel, og fungerer godt i smagfulde retter .
En god ting ved grønne jackfruits er, at de ikke har en stærk smag alene, så de er i stand til at opsuge urter, krydderier og andre aromaer – derfor fungerer godt som køderstatning.
Dette gør det muligt for frugt at blive gjort til plantebaserede versioner af strimlet kylling, pulled pork eller andre kødbaserede måltider.
Og fordelene ved denne tropiske frugt er imponerende. En forsker kaldte det endda for ”mirakel frugten”.
Andre navne på jackfruit inkluderer jaca eller chakka (i Indien), kathal (i Bangladesh), kanun (Thailand), nagka (i Malaysia), “Mit” i Vietnam eller “tree mutton” i Bengali.
Sådan tilberedes det
Meget som tofu absorberer umoden jackfruit de smag, den koger, men har ikke meget smag alene. Du kan tilføje det til en række forskellige retter, såsom karryretter, stir-fry’s og chili, såvel som supper og salater.
Prøv jackfruit som køderstatning i en mild indisk karry ret eller som smokey bbq jackfruit. Det smager fremragende.
Ernæringsindhold Pr. 100 g.
Energi 39 kJ/10 kcal
Fedt 0 g
Heraf mættede fedtsyrer 0 g
Kulhydrat 0,1 g
Heraf sukkerarter 0 g
Protein 0,6 g
Salt 1,5 g
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.