Hvad er Tamarind-pasta?
Tamarindpasta er lavet af en sur, mørk, klistret frugt, der vokser i en bælg på et tamarindtræ. Mens nogle køkkener bruger tamarindpasta til at fremstille desserter og endda slik, bruges den i thailandske madlavning mest i krydret retter. Klassisk pad Thai er lavet med tamarind, ligesom nogle thailandske karryer og skaldyrsretter. Indiske karry retter kræver også tamarind. Tamarind er også en almindelig ingrediens i indiske og mexicanske køkkener, såvel som vietnamesisk, latin og caribisk madlavning.
Hvad er Tamarind-pasta?
Tamarindpasta kommer fra tamarindtræets frugt – eller bælg – især den masse, der omgiver frøene inden i bælgen. Den tamarind træ er en fælles frugttræ, der er hjemmehørende i Afrika, men nu vokser hele Asien og også i Mexico; det bærer store brune bælg, der indeholder tamarindfrugten. Den mørk rødbrune frugt fjernes fra bælgene og skal adskilles fra frøene for at blive en klar-til-brug tilberedningspasta.
Hvordan smager det?
Tamarindpasta smager meget sur med en lidt citrusagtig smag. Det har også noter om røg og karamel, hvilket giver en kompleks smagsprofil.
Madlavning med Tamarind-pasta
Tamarind-pasta er let at bruge direkte fra bøtten. På grund af dens sure smag har uanset hvilken opskrift du laver brug for sukker eller en slags sødestof; kombineret med sukker giver tamarind retter en smuk, men subtil, sød syrlig smag.
Opskrifter med Tamarind-pasta
Tamarindpasta bruges i mange typer asiatiske retter, herunder nudelopskrifter, karryretter, saucer og supper. Det kan også blandes i dips og chutneys. Det er ideelt i en marinade, da dets sure kvalitet hjælper med at mørne kødet. Tamarindpasta findes også i opskrifter på desserter og slik.
Værsgo’. Opskrift du helt sikkert vil elske med dette lækre produkt 😉
Rejer I Tamarind Opskrift: Tom Rang Me
Find opskriften på Rejer I Tamarind Opskrift Me her >
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.