Rambutan frugttræ dyrkes bæredygtigt i frugtplantager. Dette højtemperatur-Binchotan-kul brænder længere end normalt trækul (men ikke så længe som hvidt Kishu Binchotan-kul) med meget lidt gnister og røg. Den har en meget mild aroma, som fremhæver grillens smag.
Binchotan aktivt kul er meget populært i Asien. Med god grund, for den er alsidig og har mange fordele!
Binchotan antændes hurtigere end andet trækul.
Binchotan-kul har en ekstrem lang brændetid ved konstant høj, lang varme, meget lig briketter.
Det producerer dog meget mindre røg og betydeligt mindre aske. Binchotan-kul af høj kvalitet producerer lidt eller ingen aske.
Binchotan-kul udvikler også infrarød stråling under afbrændingen, hvilket giver grillmaden en særlig smag (japansk “umami”).
Derudover er Binchotan aktivt kul også velegnet som vandfilter (kog det blot med vand), til ionisering og som lugtfælde (f.eks. i køleskabet).
I Japan bruges Binchotan hovedsageligt til lokale retter som Yakitori (grillet kyllingespyd), Unagi (grillet ål), Robatayaki og Yakiniku (grillet kød). Men også alle andre slags kød og endda fisk kan grilles med, og takket være Binchotan opnår de en smag, der er unik.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.