🕒 Samlet tid: 30 minutter. | Arbejdstid: 30 min. | Køkken: Thailand
Det er november, og vinteren nærmer sig med hastige skridt, så er det lækkert med retter, der virkelig bare luner helt ind til kroppen. Jeg nyder at lave en masse supperetter, og her er tom yum goong suppen en af favoritterne som bare bliver lavet igen og igen. Den er super nem at lave og tager faktisk ikke mere end 30 min.
Det, jeg elsker ved tom yum goong suppe også kaldet for Tom Yam Goong, er alle smagene fra citrongræs, galanga, kaffir lime blade, friske chilier og frisk limesaft, som alle kombineres og efterfølgende skaber en helt outstanding smag, der er så forkælende for smagsløgene.
Denne opskrift er sammensat efter hvordan en autentisk lokal thai street kitchen tom yum suppe laves. Koger du den på vand og hønsebouillon tager denne ret kun 30 min.
Ingredienser (2 personer)
- 10 store rejer
- 1 liter vand eller hønsesuppe
- 2 fed hvidløg
- 1 stort skalotteløg
- 3 chilier (kan undlades)
- 2 citrongræs stængler
- 8-10 kaffir limeblade
- 20 g. galangarod
- 30 g. tamarind paste
- 2 spsk. palmesukker eller alm. sukker
- 2 spsk. fiskesauce
- 2 spsk. thai chili paste – ALTAFGØRENDE!
- 10 cherry tomater
- 8 champignon
- 5-6 babymajs
- 1 håndfuld forårsløg og koriander
Serveres med:
- 1 lime juice
- Frisk thai bird chili
- Forårsløg og koriander
Sådan gør du
1. Pil skalden af rejerne men behold skalden på halen
2. Skær citrongræs i 3 dele og frigiv smagene ved at banke på dem
3. Skær galanga ud i fine skiver
4. Skær babymajs i skiver, champignon i både og cherry tomater i halve
5. Skær skalotteløg og hvidløg i fine skiver
6. Tag 1 håndfuld koriander og purløg og hak det groft
7. Kog 1 liter vand eller hønsesuppe og tilsæt galanga, citrongræs, kaffir lime blade, tamarind paste, skalotteløg, hvidløg og evt. frisk chili
8. Kog i medium varme i 5-6 min.
9. Tilsæt babymajs, champignon og cherry tomat
10. Tilsæt thai chili paste (Prik Pao), fiskesauce og palmesukker
11. Tilsæt rejer og kog ydeligere i 1-2 min.
12. Tilsæt frisk koriander og purløg
12. Server straks i en suppeskål med limesaft
13. Velbekomme. Mmm….