🕒 Arbejdstid: 10 minutter. | Køkken: Japan
Japan er kendt for sit teknologiske fremskridt, rige kultur og fantastiske mad. Japansk køkken er populært over hele verden. Fra ramen til sushi og visuelt appetitlige bento-kasser lover de japanske retter både tekstur og smag.
De japanske risboller er meget populære blandt de mange fantastiske japanske retter og madelementer. Disse er faktisk “simpelthen lækre.” Disse kugler er lavet med nogle få enkle ingredienser og er en obligatorisk del af den japanske bento-boks og nydes i vid udstrækning som snack eller frokost.
Sådan laver du onigiri:
INGREDIENSER (2 portioner)– 2 dl. kortkornet sushiris
– 2 ark nori-tang
– 2 spsk sesamfrø
– salt, efter smag Til fyld:
– Evt. 1 grillet laksefilet
Til topping:
– Sesamfrø
– Katsuobushi bonito flager
– Sojasauce
– Umeboshi
– Kewpie japansk mayo
– furikake
Tilberedning
1. Først skal du skære nori-arket i lange strimler. Stil dem til side.2. Fugt dine hænder, så sushirisene ikke klistrer til dem. Drys salt på din hånd og tag omkring ¼ dl. ris og begynd at forme den til en trekant. Sørg for, at du ikke former den til en flad trekant. Det skal være tæt og tykt.
3. Prik en lille bule i midten af trekanten og læg et stykke grillet laksefilet i den. Du kan også bruge syltede grøntsager.
4. Hold og pres nu trekanten i dine hænder og fortsæt med at forme dem. Sørg for ikke at lægge for meget pres på risbollen.
5. Pak nu trekanten ind med en nori-arkstrimmel. Pensl vand på kanten af nori-arkstrimlen for at holde fast i den anden ende.
6. Drys sorte sesamfrø og/eller andet topping ovenpå og nyd!
Hvad er japanske risboller?
Japanske risboller er simple håndformede kugler eller trekanter lavet af ris og andre ingredienser. Disse er almindeligt navngivet onigiri. Ordet “onigiri” kommer fra det japanske sprog, som bogstaveligt betyder “kærlighed og trøst.” Disse risboller er et væsentligt element i de berømte japanske bento-æsker. Disse er ikke bare smagfulde, men er visuelt tiltalende og er “søde.” disse er nemme at lave, praktiske og perfekte snacks, som du kan hente og nyde på vej til arbejde. Disse har normalt noget fyld i sig for ekstra smag.Onigiris historie
Japans historie og dens kultur er rig og gammel. På samme måde går historien om japanske risboller langt tilbage i tiden. Ifølge fødevareforskere er disse risboller noget 2000 år gamle. Folk har brugt disse risboller i forskellige former eller med forskellige ingredienser i forskellige perioder og dynastier.For eksempel menes det, at risbollerne især blev lavet af klæbrige ris og her grillet i Yayoi-perioden, som var fra 200 f.Kr. til 250 e.Kr. Men fra 794 til 1185 var disse risbolde en populær picnic snack. Hvad angår den berømte og uovertrufne samurai, foretrak de at spise disse risboller med syltede blommer, som de kaldte “umeboshi” fra 1185 til 1333.
Det var dog først i 1603, at brugen af nori-ark begyndte i disse risboller. Så vi kan sige, at denne nori-version blev så populær, at folk ikke fandt noget tilfældigt i den.
Udtrykket onigiri omtales som enhver form (for det meste kugle), hvorimod de trekantede risboller kaldes omusubi. I dag er japanske risboller en væsentlig del af en japansk bento-boks og kommer i forskellige smagskombinationer.
Hvad skal du bruge for at lave onigiri?
En traditionel japansk riskugle eller onigiri er lavet med tre vigtige komponenter. Disse er:• Ris: Ris er hovedingrediensen til disse kugler, fordi de giver dem en krop. Der findes flere risvarianter, men for at lave perfekt onigiri skal du bruge kortkornet ris. Det er fordi du har brug for, at risene har en klæbrig tekstur, der nemt kan holde formen. mellemkornet ris kan også fungere godt, men brug aldrig langkornet ris til at lave onigiri. Sushi-ris er også det bedste valg.
• Nori: Nori er en grønfarvet plade lavet af tang. Den har en intens salt og røget smag. Nori ark er let tilgængelig fra enhver asiatisk købmand. Selvom du kan springe nori-arket over, når du laver disse risboller, giver det en farve og et udbrud af smag at tilføje dem.
• Furikake: Furikake er faktisk en japansk krydderi. Det er ingrediensen, der giver disse japanske risboller smag. Du skal bare drysse det over de kogte ris og blande dem. Denne tørre krydderi er en blanding af forskellige ingredienser som tang, bonitoflager, salt, sesamfrø, æg, sukker osv. Der er forskellige varianter af furikake tilgængelige på markedet, som tilbyder forskellige smagskombinationer.
• Fyld: Selvom det ikke er obligatorisk at tilføje et fyld i den japanske riskugle, giver det dem en anden dimension. Du kan bruge grillet laks, rogn, syltede grøntsager osv. For at gøre disse kugler mere smagfulde.
Er onigiri og sushi forskellige?
De fleste mennesker forveksler onigiri med sushi. De to er dog ret forskellige. Her er et par fremtrædende forskelle mellem dem:• Form: denne sushi er cylindrisk i formen, hvorimod onigiri normalt er trekantet eller bjerglignende.
• Fyld: hvor sushi bruger rå fisk, bruger onigiri forskellige fyld såsom kogt fisk, syltede grøntsager osv.
• Forbrug: Sushi er mærket til en særlig lejlighed, hvorimod onigiri bruges dagligt. Det er en god snack og er normalt en del af skolens eller arbejdets madpakke.
Indkøbsliste
-
PopulærShinode japansk sushi ris 1kg39,00 kr.
-
PopulærJhfoods nori tang Gold Quality 10 blade (25 g.)Original price was: 35,00 kr..29,00 kr.Current price is: 29,00 kr..
-
Kewpie Japansk mayonnaise til sushi 500 g.79,00 kr.
-
PopulærForeway hvide sesamfrø ristede 100 g29,00 kr.
-
PopulærForeway sorte sesamfrø ristede 100 g34,00 kr.
-
Vare på tilbudBonito flager (Katsuobushi tørrede tunflager) 40 g.Original price was: 64,00 kr..59,00 kr.Current price is: 59,00 kr..
-
Vare på tilbudFurikake Futaba Noritamago (Drys til ris m. tang og æg) 60 g.Original price was: 64,00 kr..49,00 kr.Current price is: 49,00 kr..
-
Yamasa japansk soja sauce 500 ml.34,00 kr.
-
Furikake Futaba Tarako (Drys til ris) 70 g.64,00 kr.
Summary
Recipe Name
Onigiri opskrift: De japanske risboller
Published On
Total Time
Average Rating
4 Review(s) Based on