✔ Lynhurtig levering | ✔ Gratis fragt fra kun 399 kr. | ✔ +50.000 glade kunder

Info

Kundeservice

Tlf. 30 27 78 78
Man-fre 8.30-14.00

Nuoc Cham Vietnamesisk Fiskesauce Dip Opskrift

🕒 Samlet tid: 15 minutter. | Arbejdstid: 15 min. | Køkken: Vietnam

Nước chấm er en samlet betegnelse for en lang række vietnametiske dipping saucer og vi giver dig her opskriften på den mest populære af slagsen, nemlig nước mắm pha. For vietnameserne er denne dipping sauce nærmest indbegrebet af det vietnametiske køkken, og med sin helt unikke balance mellem det sure, søde, salte og stærke, komplementerer nước mắm pha enhver vietnametisk ret, og giver dem den helt enestående smag, vi kender og elsker ved Vietnam. Dipping saucen er som så meget andet i Vietnam baseret på fiskesauce, der produceres ved at fermentere ansjoser og andre småfisk med salt i månedsvis (sommetider op til to år), hvorefter den fermenterede væske drænes og hældes på flaske.

Den simpleste opskrift på nước mắm pha er blot at blande fiskesauce med vand, limejuice, sukker, hvidløg og chili, men generelt varierer opskriften meget alt afhængigt af familie og region. I Sydvietnam benyttes der eksempelvis ofte palmesukker i stedet for almindelig sukker, og nước mắm pha-saucen i disse regioner tenderer til at være sødere end varianterne, man finder i Nordvietnam, der ofte er krydret med flere friske chilier og derfor langt stærkere. Nước mắm pha går forrygende med langt de fleste vietnamesiske retter og kan bruges til et væld af autentiske vietnametiske smagsoplevelser. Prøv f.eks. dipping saucen med bánh mì (baguettesandwich med syltede grøntsager og kød), chả giò (sprødstegte forårsruller) og gỏi cuốn (friske rispapirruller) eller sammen med den verdenskendte streetfood-pandekage Bánh xèo.

I Vietnam er nước mắm pha desuden fast inventar ved middagsbordet når der serveres risnudler med grillet kød og grøntsager, så mulighederne er uanede og det er bare med at komme i gang.

Tip! Er tiden knap, men kan du alligevel ikke vente med at smage den lækre dipping sauce, så prøv at hælde lidt over dine morgenæg. I Vietnam er det en populær fattigmandsspise at spise andeæg let most med nước mắm pha, men det fungerer lige så glimrende med hønseæg og giver æggene en uimodståeligt, lækker smag

Denne ret kan nydes med mange forskellige vietnamesiske nudelretter eks. nudler med ribbensteg
vietnamesisk ribbensteg

Ingredienser

  • 180 ml vand 
  • 4 spsk sukker 
  • 3 spsk frisk limejuice 
  • 4 spsk fiskesovs
  • 2 fed hvidløg 
  • 2 spsk finthakket chili 

Fremgangsmåde:

Start med at opløse sukkeret i vandet. Dette kan gøres ved at tage ¼ af vandet og varme det op indtil sukkeret er opløst, og derefter køle blandingen ned med det resterende vand. Derefter tilsættes resten af ingredienserne. 

Der kan derefter justeres efter med limejuice eller fiskesovs, hvis det er at sovsen ikke helt passer til din smag

Denne opskrift er udviklet af @nhau

Indkøbsliste

Følgende varer indgår i opskriften:

Summary
recipe image
Recipe Name
Nuoc Cham Vietnamesisk Fiskesaue Dip Opskrift
Published On
Preparation Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 11 Review(s)
Skriv et svar

Derfor har 10.000+ madelskere valgt Pandasia.dk

5 stjerner på Trustpilot

Vi elsker tilfredse kunder

100% sikker e-handel

Hos os handler du trygt og sikkert

Fri fragt over 399 kr. (GLS & Burd)

- ellers fra kun 39 kr.

E-mærket certificeret

Din garanti for sikker e-handel

© Pandasia.dk 2022 - Drevet ud fra en personlig historie og ❤️ for asiatisk mad
Følg os her og bliv inspireret   facebook logo  instagram logo  youtube logo  pinterest logo