✔ Lynhurtig levering | ✔ Gratis fragt fra kun 399 kr. | ✔ +50.000 glade kunder

Info

Kundeservice

Tlf. 30 27 78 78
Man-fre 8.30-14.00

Kung Pao Chicken – en klassiker fra det kinesiske køkken

🕒 Samlet tid: 30 minutter. | Arbejdstid: 30 min. | Køkken: Kina

Kung Pao Chicken er en klassisk kinesisk ret, der kombinerer smagsfulde ingredienser og en karakteristisk stærkhed fra tørrede chilier. Retten stammer oprindeligt fra Sichuan-provinsen i Kina og har siden spredt sig over hele verden som en populær ret fra det kinesiske køkken.

Hovedingrediensen i Kung Pao Chicken er saftige stykker kylling, der steges med forskellige grøntsager, krydderier og sprøde peanuts, der tilføjer en skøn knasende tekstur til retten. 

En af de mest karakteristiske smagsnoter i Kung Pao Chicken kommer fra de tørrede chili, der bidrager med en pikant fornemmelse i munden, som er typisk for Sichuan-køkkenet. Selvom Kung Pao Chicken traditionelt set er en krydret ret, kan styrken justeres efter smag og præference, og du vælger selv, hvor mange tørrede chilier, du ønsker at tilføje til retten. Du kan prøve at erstatte kyllingen med tofu eller tempeh for en vegetarisk version, og servere Kung Pao Chicken enten på traditionel vis med dampede ris eller med friske nudler. 

Opskriften er udviklet af Nadia Matiasen, der står bag madbloggen foodfanatic.dk




Ingredienser 

til 2 personer

Kylling:

 
2 kyllingebrystfileter
1 tsk. Shaoxing risvin
1 tsk. lys soja
1 nip salt
1 knsp. hvid peber

Kung Pao-sauce:

 
3 spsk. hønsefond
1,5 tsk mørk soja
2 tsk lys soja
2 tsk Shaoxing risvin
1 spsk. riseddike
1 tsk sesamolie
1/2 spsk. sukker
1 tsk majsstivelse

Herudover:

 
2 fed hvidløg
10 gram ingefær
1 bdt. forårsløg
rød peber
1 grøn peber
4-8  tørrede chilipebre
  Olie til stegning
1 dl ristede usaltede peanuts
  Jasminris

Fremgangsmåde:

Skær kyllingebrystfileter i mundrette tern. Bland Shaoxing-risvin, lys soja, salt, hvid peber og majsstivelse, og vend marinaden i kyllingen. Lad den trække i marinaden i 15 minutter.

Bland alle ingredienserne til Kung Pao-sauce.

Pil og hak hvidløg. Skræl ingefær, og hak den fint. Skær forårsløg i grove stykker, og skær peberfrugt i mundrette tern. Klip chilierne i halve.

Brun kyllingestykkerne i olie på en pande eller i en wok, og sæt dem til side.

Rengør panden/wokken, tilsæt olie, og steg hvidløg, ingefær, peberfrugt og chilipeber i 2-3 minutter. Kom kyllingestykkerne, Kung Pao-sauce, forårsløg og peanuts i, og vend det hele godt sammen i 1-2 minutter, til kyllingen er gennemstegt.

Servér med ris.


Summary
recipe image
Recipe Name
Lækker Kung Pao Chicken Opskrift | Kylling i krydret sauce
Published On
Preparation Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 15 Review(s)
Skriv et svar

Derfor har 10.000+ madelskere valgt Pandasia.dk

5 stjerner på Trustpilot

Vi elsker tilfredse kunder

100% sikker e-handel

Hos os handler du trygt og sikkert

Fri fragt over 399 kr. (GLS & Burd)

- ellers fra kun 39 kr.

E-mærket certificeret

Din garanti for sikker e-handel

© Pandasia.dk 2022 - Drevet ud fra en personlig historie og ❤️ for asiatisk mad
Følg os her og bliv inspireret   facebook logo  instagram logo  youtube logo  pinterest logo