🕒 Samlet tid: 30 minutter. | Arbejdstid: 30 min. | Køkken: Kina
Kung Pao Chicken er en klassisk kinesisk ret, der kombinerer smagsfulde ingredienser og en karakteristisk stærkhed fra tørrede chilier. Retten stammer oprindeligt fra Sichuan-provinsen i Kina og har siden spredt sig over hele verden som en populær ret fra det kinesiske køkken.
Hovedingrediensen i Kung Pao Chicken er saftige stykker kylling, der steges med forskellige grøntsager, krydderier og sprøde peanuts, der tilføjer en skøn knasende tekstur til retten.
En af de mest karakteristiske smagsnoter i Kung Pao Chicken kommer fra de tørrede chili, der bidrager med en pikant fornemmelse i munden, som er typisk for Sichuan-køkkenet. Selvom Kung Pao Chicken traditionelt set er en krydret ret, kan styrken justeres efter smag og præference, og du vælger selv, hvor mange tørrede chilier, du ønsker at tilføje til retten. Du kan prøve at erstatte kyllingen med tofu eller tempeh for en vegetarisk version, og servere Kung Pao Chicken enten på traditionel vis med dampede ris eller med friske nudler.
Opskriften er udviklet af Nadia Matiasen, der står bag madbloggen foodfanatic.dk
Ingredienser
til 2 personerKylling: |
||
2 | kyllingebrystfileter | |
1 tsk. | Shaoxing risvin | |
1 tsk. | lys soja | |
1 nip | salt | |
1 knsp. | hvid peber |
Kung Pao-sauce: |
||
3 spsk. | hønsefond | |
1,5 tsk | mørk soja | |
2 tsk | lys soja | |
2 tsk | Shaoxing risvin | |
1 spsk. | riseddike | |
1 tsk | sesamolie | |
1/2 spsk. | sukker | |
1 tsk | majsstivelse |
Herudover: |
||
2 fed | hvidløg | |
10 gram | ingefær | |
1 bdt. | forårsløg | |
1 | rød peber | |
1 | grøn peber | |
4-8 | tørrede chilipebre | |
Olie til stegning | ||
1 dl | ristede usaltede peanuts | |
Jasminris |
Fremgangsmåde:
Skær kyllingebrystfileter i mundrette tern. Bland Shaoxing-risvin, lys soja, salt, hvid peber og majsstivelse, og vend marinaden i kyllingen. Lad den trække i marinaden i 15 minutter.
Bland alle ingredienserne til Kung Pao-sauce.
Pil og hak hvidløg. Skræl ingefær, og hak den fint. Skær forårsløg i grove stykker, og skær peberfrugt i mundrette tern. Klip chilierne i halve.
Brun kyllingestykkerne i olie på en pande eller i en wok, og sæt dem til side.
Rengør panden/wokken, tilsæt olie, og steg hvidløg, ingefær, peberfrugt og chilipeber i 2-3 minutter. Kom kyllingestykkerne, Kung Pao-sauce, forårsløg og peanuts i, og vend det hele godt sammen i 1-2 minutter, til kyllingen er gennemstegt.
Servér med ris.