🕒 Samlet tid: 15 minutter. | Arbejdstid: 15 min. | Køkken: Sydkorea
Stærke braiserede kartofler
Koreansk madkultur er særligt kendt for sine krydrede og flotte røde retter, og denne ret repræsenterer begge dele. Opskriften på én af de mest populære koreanske side dishes, nemlig braiserede krydrede kartofler, kombinerer møre kartofler med en fyldig, aromatisk og ildrød sauce, der giver dig sved på panden, men uden at blive alt for stærk.
I Korea serverer man gerne mange forskellige side dishes til sit hovedmåltid, så hvis du kunne tænke dig at servere et ægte, autentisk koreansk måltid, kan du eksempelvis servere de braiserede kartofler med andre koreanske retter såsom bulgogi (marineret og grillet kød), japchae (stegte nudler med grøntsager), kimchi jiggae (kimchisuppe, som vi har en opskrift på lige her) og selvfølgelig kimchi. Du kan også servere de braiserede kartofler som en del af et asiatisk-inspireret tapasbord med andre småretter som eksempelvis dumplings, tempurarejer, sushi og lignende for en sjov og varieret smagsoplevelse. Sidst kan du selvfølgelig også servere kartoflerne til det samme som du vil servere lignende kartoffelretter, eksempelvis dansk kartoffelsalat, til. Det kan være alt fra grillpølser- og bøffer om sommeren, frikadeller, krebinetter, ja, det er kun fantasien, der sætter grænser, og vi vil vove at påstå, at kartoflerne vil gøre sig godt til langt det meste.
Ingredienser til 2 personer
Til saucen |
||
1 spsk | sukker | |
1 spsk | gochugaru | |
1 spsk | gochujang | |
1 spsk | majssirup | |
1 spsk | østerssauce | |
2 spsk | sojasauce | |
2 tsk | ristet sesamolie | |
1 kop | Friskkværnet peber | |
Derudover |
||
3 fed | hvidløg, finthakket | |
2-3 | forårsløg, finthakket | |
6-8 | kartofler skåret i mundrette bidder | |
Ristede sesamfrø (kan undlades) |
Fremgangsmåde:
Hak hvidløggene og forårsløgene fint, og skær kartoflerne i mundrette bidder.
Bland alle ingredienserne til saucen i en lille skål.
Opvarm en pande med olie, og steg kartoflerne og hvidløgene sammen i et par minutter. Tilføj saucen og vend kartoflerne og hvidløgene deri. Steg det hele af under omrøring i 1-2 minutter og tilføj dernæst 2.5 dl vand.
Kog kartoflerne i ca. 10 minutter under jævnlig omrøring til alt væsken er fordampet. Er kartoflerne ikke møre, når der ikke er mere vand i panden, så tilføj ca. en halv deciliter ekstra vand. Tilføj de hakkede forårsløg de sidste par minutter af kogningen.
Server kartoflerne varme eller kolde, eventuelt med ristede sesamfrø. Velbekomme!