✔ Lynhurtig levering | ✔ Gratis fragt fra kun 399 kr. | ✔ +50.000 glade kunder

Info

Kundeservice

Tlf. 30 27 78 78
Man-fre 8.30-14.00

Kaya Toast Opskrift

🕒 Samlet tid: 60 minutter. | Arbejdstid: 60 min. | Køkken: Singapore

En traditionel morgenmad i Singapore er den ikoniske ret, Kaya Toast. Toasten består af ristede toastbrød med kokosmarmelade. Toasten kan nydes alene, men spørger man Singaporeanerne, skal Kaya Toast serveres på en helt bestemt måde.

Toastskiverne, som er tyndere end det, vi kender i herhjemme, skal ristes. Derefter skal der kokossyltetøj og skiver af koldt smør i. Toasten dypper og spiser man med blødkogte æg med mørk soyasauce og peber. I Singapore bliver æggene serveret meget flydende, men det kan man selv justere herhjemme. Og selvfølgelig dertil: en varm kop kaffe eller sort te med kondenseret mælk.

Lyder det helt skørt at blande en sød toast med saltede æg? Absolut. Men Singaporeanerne sværger på denne ret, så det må være værd at prøve!

Den famøse kokosmarmelade, Kayacreme, er lavet på kokoscreme, som er kogt ind med palmesukker og æg. Palmesukkeret tilfører en særlig aromatisk sødme og farve. Den minder faktisk næsten om en asiatisk kagecreme.

Når man først har lavet Kayacremen, er den nem at hive ud af køleskabet og smøre på sin toast. Den holder 1 måned i køleskabet, såfremt man kan holde fingrene fra den så længe.

Ingredienser (Antal 1 toast)

Kayacreme:

 
1 dåse kokoscreme

50 g. palmesukker, grofthakket
50 g. rørsukker
5 æggeblommer
3 tsk. majsstivelse

Til 1 toast:

 
2. skiver toast brød
Kayacreme
Koldt smør

Valgfrit 

 
Blødkogte æg 
2 æg, stuetemperatur
1 tsk. mørk soyasauce
peber 

Fremgangsmåde:

  • Tilføj kokoscreme, palmesukker og rørsukker i en lille gryde på mellemhøj varme. Lad det koge i 10 min eller indtil sukkeret er opløst. Rør jævnligt. Skru ned på lav varme.
  • Pisk æggeblommerne i en skål. Tilføj 2-3 spsk af massen i skålen med æggeblommer. Hæld æggeblommerne over på panden mens der røres på lav varme i 15 min. Tilføj majsstivelse. Fortsæt med at røre til det tykner. Cremen skal være tyk ligesom syltetøj, men husk at den bliver tykkere, når det er afkølet. Si for eventuelle klumper og lad massen køle ned. Cremen opbevares i et patentglas i køleskabet.
  • Læg toastskiverne på et skærebræt og rul dem let flade med en kagerulle. Rist dem på en stegepande på mellemhøj varme til de er gyldne og sprøde.
  • Skær et par skiver af smør til at lægge på brødet. Smør toastskiverne med kayacreme og læg de kolde skiver af smør i mellem de to toastbrød. Halver toasten og server te eller kaffe til.
  • Ønsker man at lave hele det traditionelle måltid med æg, laves æggene nu. Der går 2 æg til 1 person.
  • 5. Bring en gryde med vand i kog på højeste varme. Sluk for blusset og tilføj forsigtigt æggene. Læg et låg på og lade det stå i 5 minutter. Klæk æggene ud i en skål og tilføj soyasauce og peber.
Servering:
Toasten spises sammen med æggene. Man dypper brødet eller spiser æggene med en ske. Server sammen med varm kaffe eller sort te med en smule kondenseret mælk i. Kaya Toast Opskrift

Kaya Toast Opskrift

Summary
recipe image
Recipe Name
Kaya Toast Opskrift
Published On
Preparation Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 15 Review(s)
Skriv et svar

Derfor har 10.000+ madelskere valgt Pandasia.dk

5 stjerner på Trustpilot

Vi elsker tilfredse kunder

100% sikker e-handel

Hos os handler du trygt og sikkert

Fri fragt over 399 kr. (GLS & Burd)

- ellers fra kun 39 kr.

E-mærket certificeret

Din garanti for sikker e-handel

© Pandasia.dk 2022 - Drevet ud fra en personlig historie og ❤️ for asiatisk mad
Følg os her og bliv inspireret   facebook logo  instagram logo  youtube logo  pinterest logo