🕒 Samlet tid: 40 minutter. | Arbejdstid: 40 min. | Køkken: Indonesien
Den traditionelle Rendang Curry kommer i mange afskygninger. Helt essentielt er det slow cooked kød, som har simret i kokosmælk og krydderier til vandet er evaporeret.
Man skal til Minang-regionen oppe i bjergene i Indonesien for at finde dens fødeby. I dag er retten emigreret til alle nabolandene, som har lavet deres egen fortolkning af den ikoniske ret. Det er en lille ret, som har en stor betydning i Indonesien. Historisk set opstod den, efter Minang-regionen fik fingrene i indiske krydderier. Herefter lavede de deres eget mix af krydderier til en simreret med kød, nemlig Rendang Curry.
Rejsende, der skulle fra bjergene ind til byen havde Rendang Curry med, da man fandt ud af, at den holdte godt og længe på den lange rejse. Tilberedte man retten på en bestemt måde, kunne den holde op til en måned! En rimelig misundelsesværdig madpakke.
I dag serveres retten på restauranter og gadekøkkener. Det er en helt almindelig spise til højtider, bryllupper og til Eid.
Denne opskrift er lavet på kylling, men ligesom indoneserne, kan man snildt udskifte kødet med fx lam eller oksekød. Ved hjælp af Spice Paste for Indonesian Rendang Curry, kan man nemt lave Rendang på en travl hverdag.
Ingredienser (Antal 4 personer)
Rendang Curry: |
||
450 | kyllingebryst eller kyllingefilet | |
2 spsk. | raps- eller solsikkeolie | |
1 pakke | Spice Paste for Indonesian Rendang Curry | |
440 ml. | kokosmælk | |
1 | håndfuld koriander eller forårsløg, hakket |
Basmatiris: |
||
4 dl. | ris | |
6 dl. | vand |
Fremgangsmåde:
- Skær kødet i mindre mundrette bidder.
- Varm olien op på en stor pande på mellemhøj varme. Tilføj karry pasten og steg det i ½ minut.
- Tilføj kødet og steg det på panden i 2 min. Tilsæt kokosmælken og lad det koge op på mellemhøj varme. Skru herefter ned på lav varme og lad det simre under låg i 30 min.
- Tag derefter låget af og lad det simre yderligere 20 min, så vandet evaporerer.
- Imens laves risene. Tilsæt vand og ris i en lille gryde på høj varme uden låg på. Når det begynder at boble godt, gives der et rør i gryden. Læg et låg på og skru ned på mellemlav varme.
- Lad det koge i 12 min. Sluk derefter for blusset og lad det hvile med låg på i yderligere 10 min.
- Server det hele sammen i mellemstore skåle og drys med hakket grønt og saften af en limebåde.