✔ Lynhurtig levering | ✔ Gratis fragt fra kun 399 kr. | ✔ +50.000 glade kunder

Info

Kundeservice

Tlf. 30 27 78 78
Man-fre 8.30-14.00

Hainanese Chicken Rice Opskrift

🕒 Samlet tid: 45 minutter. | Arbejdstid: 45 min. | Køkken: Kina

Hainanese Chicken Rice er en sydkinesisk ret, der, selvom navnet antyder noget andet, ikke oprindeligt stammer fra Hainan, men som derimod blev skabt af hainanske immigranter i Singapore og Malaysia. Retten er baseret på den hainanske ret Wenchang kylling, en simpel version af Hainan kylling, og den er for mange hele indbegrebet af Hainan-provinsens køkken, der ofte forbindes med mildere smage og mindre oliebaserede måltider end de resterende kinesiske køkkener.

Retten er bygget op om tre essentielle elementer: bløde pocherede stykker kylling, hvidløgsstegte ris, der koges i hønsefonden fra kyllingen, og til sidst tre uimodståelige dipping sauces – en chilibaseret, en sojabaseret og en oliebaseret. Det siges, at de fleste lande, der igennem historien har modtaget immigranter fra Kina, har deres egen kyllingeret baseret på Hainan kylling, og man kan således finde lokale variationer i eksempelvis førnævnte Singapore og Malaysia, såvel som Thailand, Indonesien og sågar Vietnam.

Særligt i Singapore er retten så folkekær, at den ofte refereres til som landets uofficielle nationalret, og den kokkereres og serveres i alle samfundslag. I 2021 placerede CNN sågar retten som nr. 45 på en liste over verdens 50 bedste måltider, og McDonalds Singapore har ligefrem kreeret en hainan-kyllingeburger! Dyp de små stykker kylling i dipping saucerne, og nyd dem med hvidløgsrisene og friske agurkeskriver. Du kan også smage kyllingefonden til med salt og peber, og servere den som en lækker klar kyllingesuppe.


Ingredienser

Til kyllingen: 

  • 1 hel kylling 
  • 1 bundt forårsløg (Kun det grønne)
  • 1 stort stykke skrællet ingefær
  • Salt til tilsmagning 
  • Koldt vand til at dække hele kyllingen

Hainanese ris:

  • ¾ dl sesamolie 
  • 1 spsk rapsolie
  • 2 fed hvidløg 
  • 1 spsk hakket ingefær 
  • 350 g hvide jasmin ris jasmin
  • 500 ml kyllingefond fra kyllingens pocheringslage 

Forårsløgsauce: 

  • Det resterende hvide stykke fra forårsløget snittet fint
  • 5 spsk jordnøddeolie 
  • Salt til tilsmagning 

Soya dip: 

  • 1 spsk af det svitsede ingefær og hvidløg fra risene.
  • 1 spsk østerssauce 
  • 4 spsk soyasauce
  • 2 spsk kyllingefond
  • Hakket koriander (Valgfrit)

Sur-sød chili dip

  • 5 spsk sambal oelek
  • 4 spsk sriracha 
  • 4 spsk sukker
  • 1 spsk hakket hvidløg
  • 1 spsk limejuice 
  • 1 tsk limeskal 
  • 4 spsk kyllingefond

Ekstra: 

  • Agurk 
  • Koriander 
  • Salat


Fremgangsmåde:

Start med gnide hele kyllingen i en hel del salt. Efterfølgende skylles den i koldt vand og kommes op i gryden med forårsløg og ingefær og dækket til med koldt vand. Herefter kommes gryden op i kog langsomt og skummes af for fedt og urenheder.

Imens kyllingen pocherer, kan du starte på risene. Start med at svitse hvidløg og ingefær i en pande med rapsolien ved middehøjvarme. Når det har fået lidt farve kommes sesamolien i og rister videre ved middel-høj varme. Imens det sker, kan du skylle risene i koldt vand til de er rene og derefter komme dem i op i panden og rør godt rundt. Når risene er vendt godt rundt slukkes varmen og det hele tilsættes til en passende gryde. 

Når kyllingen så er helt færdigtilberedt tages den op af gryden og skal dryppe af og køle af. Mens den køler af skal den gnides i 2 spsk sesamolie på skindet.

Risene skal derefter dækkes med kyllingefonden og koge til risene er færdige (følg producentens anvisning).

Herefter smager du fonden til med salt til den har den rette smag. 

Nu kan du begynde på de lækre dips. 

Måden man laver soya og chili dippen er det samme og er dejligt nemt, det hele skal blandes og røres godt sammen. 

Forårsløgsaucen laves ved at varme olie op til den er godt varm, derefter tilsættes forårsløgene hvorefter du med det samme skruer ned for varmen og lader det varme igennem til det hele er aromatisk, hvor du til sidst smager til med salt. 

Nu er retten klar! Kyllingebrystes skæres af og skæres i 1-cm skiver. Resten af kødet kan pilles af med hænderne eller hvad du nu foretrækker. 

Risene kommes i skål og vendes ud på tallerkenen sammen med kyllingen og nogle skiver agurk. Risene dækkes med noget af forårsløg saucen. Valgfrit, kan man også serverer noget af kyllingesuppen med, ellers kan den gemmes til noget andet lækkert. 

Dippene serveres ved siden af, hvor du kan dyppe kyllingen i, eller endda komme noget af det på risene. 

God appetit!


Denne opskrift er udviklet af @nhau_blog

Summary
recipe image
Recipe Name
Hainanese Chicken Rice Opskrift
Published On
Preparation Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 12 Review(s)
Skriv et svar

Derfor har 10.000+ madelskere valgt Pandasia.dk

5 stjerner på Trustpilot

Vi elsker tilfredse kunder

100% sikker e-handel

Hos os handler du trygt og sikkert

Fri fragt over 399 kr. (GLS & Burd)

- ellers fra kun 39 kr.

E-mærket certificeret

Din garanti for sikker e-handel

© Pandasia.dk 2022 - Drevet ud fra en personlig historie og ❤️ for asiatisk mad
Følg os her og bliv inspireret   facebook logo  instagram logo  youtube logo  pinterest logo