☀️Vores store sommerudsalg er nu i gang☀️ se alle de skarpe priser her!

Your Cart

Info

Kundeservice

Tlf. 30 27 78 78
Man-fre 8.30-14.00

Gochujang Fermenteret peber-pasta fra Sydkorea – Hvad er det?

Kender du bare en smule til det koreanske køkken har du stensikkert hørt om gochujang. En skinnende rød pasta lavet på koreansk chilipulver, fermenterede sojabønner, sukker og salt, og som er én af de absolut vigtigste ingredienser i koreanske favoritter som bibimbab, tteokbokki og selvfølgelig de verdenskendte sprøde, friterede kyllingelår, der er vendt i en uimodståelig lækker og stærk gochujangsauce.

Det kan tage alt fra 3 måneder til et helt år om at fermentere, og selvom de fleste koreanere nu om dage køber det færdiglavet, er det en stolt, koreansk tradition at fermentere sin egen gochujang i store, runde lerkrukker, der på koreansk kaldes ’onggi.’ Hjemmelavet gochujang er én af de få madvarer, der ikke bliver dårlig og mugner af at stå i lang tid, tværtimod. Ganske som andre fermenterede madvarer såsom kimchi og den japanske miso, bliver smagen blot endnu bedre og meget mere intens afhængigt af, hvor længe, det får lov at fermentere.


Gochujangs oprindelse

Gochujang-pastaen kan spores helt tilbage til det 16. århundrede, men allerede før det havde koreanerne en lignende stærk jang (koreansk for den velkendte pastakonsistens) som menes at være blevet lavet på sorte peberkorn. I 1800-tallet blev gochujang for alvor udbredt i Korea, og alle familier, der havde råd til ingredienserne, fermenterede deres egen chilipasta fra omkring februar/marts eller i løbet af foråret, fordi det ikke var helt uvant at fermenteringsprocessen kunne gå så hurtigt for sig i de varme sommermåneder, at lerkrukkerne sprang. I de koreanske, traditionelle huse, som der stadig den dag i dag er bevaret en del af, er der bygget en slags udendørs terrasse, som typisk ligger i forlængelse af køkkenet og som bliver brugt til at fermentere gochujang, den koreanske pendant til miso kaldet doenjang, og forskellige saucer og kimchier.

Hvad kan man bruge gochujang til?

Alting! Gochujang er et fantastisk nemt produkt at bruge og der er ikke grænser for hvad du kan bruge chilipastaen til. Smør det i en sandwich for at få et stærkt kick, lav en lækker tomat-gochujangsovs til din pasta eller brug det i en marinade til dit kød. Vil du udforske de koreanske klassikere, hvor gochujang spiller en central rolle, så prøv eksempelvis at give dig i kast med én af de nedenstående uimodståelige retter. Husk at chilistyrken kan variere fra mærke til mærke, så prøv dig frem og find den styrke, der passer bedst til dig! Køb vores mest populære gochujang fra Sempio her: Sempio Gochujang 500 g.
Summary
Description
Kender du bare en smule til det koreanske køkken har du stensikkert hørt om gochujang. En skinnende rød pasta lavet på koreansk chilipulver, fermenterede sojabønner, sukker og salt, og som er én af de absolut vigtigste ingredienser i koreanske favoritter
Skriv et svar

Derfor har 10.000+ madelskere valgt Pandasia.dk

5 stjerner på Trustpilot

Vi elsker tilfredse kunder

100% sikker e-handel

Hos os handler du trygt og sikkert

Fri fragt ved ordrer over 399 kr.

- ellers fra kun 39 kr.

E-mærket certificeret

Din garanti for sikker e-handel

© Pandasia.dk 2022 - Drevet ud fra en personlig historie og ❤️ for asiatisk mad
Følg os her og bliv inspireret   facebook logo  instagram logo  youtube logo  pinterest logo