Bibimbap opskrift: Sådan laver du Koreas skønne risret

🕒 Arbejdstid: 60 min. | Køkken: Sydkorea


I dette indlæg, kan du lære alt om hvad det eksotiske navn “Bibimbap” betyder, lidt om historien om Bibimbap og sidst men ikke mindst, hvordan du laver Bibimbap. Er du klar på rejsen til at lære mere om Bibimbap? Læs med lige her.

Bibimbap eller 비빔밥 på koreansk, er en koreansk ret, som betyder “blandede ris”. “Bibim” betyder: et mix af forskellige ingredienser og “bap” betyder: ris. Ja, et meget eksotisk og sjovt navn, men når du først smager Bibimbap, går det op for dig, at denne ret ikke bare er en standard ret. Det er en ekstraordinær kulinarisk oplevelse, som er ren og skær magi og tryllestøv for dine smagsløg.

Bibimbap hed oprindeligt “Goldongban”, men med tiden har det ændret sig til Bibimbap, det betyder stadig det samme. Man har fundet opskrifter på Bibimbap i Korea, helt tilbage til 1400-tallet. Man mener at det var en ret, som man måske lavede til den kongelige familie i 1400-tallet, dog er man ikke helt sikker.

Bibimbap er en meget typisk ret at spise i Korea, som man ofte får stablet på benene, ved at bruge rester fra køleskabet. Dermed, er det altså en ret nem ret, i det du kan bruge det du lige ligger inde med. Idéen er nemlig at du bruger det du har, men man så vidt muligt prøver at få et væld af farver ind i retten som rød, grøn, gul osv.

En simpel ret, med masser af smag i. Hvis du er klar på at lære hvordan du laver Bibimbap, så tjek vores opskrift lige her, held og lykke!


Disse ingredienser skal du bruge til Bibimbap:

INGREDIENSER (1 portion)
●Kød efter eget valg 1 kop
● Sesamolie – ½ spsk.
● Sojasauce – ½ spsk.
● MAdlavningsvin – ½ spsk.
● Sukker – ½ spsk.
● Peber – ½ spsk.
● Hvidløgspulver – 1/2 spsk.
● gulerødder i strimler – ½ kop
● Courgette/squash i strimler – ½ kop
● Shiitake svampe – ⅓ kop
● Salat
● Nori Tang
● Bønnespirer
● Gochujang paste – 2 spsk.
● Ris – ½ kop
● 1 Spejlæg
● Sesamfrø til garnish

Tilberedning

VEJLEDNING
1. Mariner kødet i sojasovs, eddike, sukker, hvidløg og peber. Sæt til side i 30 minutter.
2. Steg alle grøntsager indtil de er gyldne uden at være bløde. Steg kødet også.
3. Tag Gochujang paste og tilsæt 1/2 tsk sesamolie.
4. Tilsæt kød, dampet ris i en skål og anret alle grøntsager i skålen
5. Lav ét spejlæg pr. portion
6. Fyld skålen med Gochujang-sauce, drys sesamfrø og nyd din bibimbap!

Summary
recipe image
Recipe Name
Bibimbap opskrift
Published On
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Derfor har 6.000+ madelskere valgt Pandasia.dk

Pandasia.dk garanti

100% godkendte og kvalitetsprodukter

100% sikker e-handel

Hos os handler du trygt og sikkert

Fri fragt ved ordrer over 399 kr.

- ellers fra kun 25 kr.

365 dages returret

På alle non-food produkter

© Pandasia.dk 2020 - Drevet ud fra en personlig historie og ❤️ for asiatisk mad
Følg os her og bliv inspireret   facebook logo  instagram logo  youtube logo  pinterest logo