Fragt fra 39,- / Fri fragt over 399,- | Levering 1-2 hverdage | Same day levering med Burd!

Info

Kundeservice

Tlf. 30 27 78 78
Man-fre 8.30-14.00

Gimbap (Kimbap) Opskrift Koreansk Sushi Rulle

🕒 Arbejdstid: 60 minutter. | Køkken: Sydkorea

Gimbap (Kimbap) Opskrift Koreansk Sushi Rulle

Denne lækre gimbap-opskrift er lavet af tang, ris og er fyldt med surimi, oksekød, spinat, gulerødder, æg og gul syltet radise. Det er lækkert og en perfekt ret når som helst – hvor som helst!

Gimbap eller koreansk sushi ruller er en lækker koreansk ret, der er lavet af tang, ris og fyld. Det er en dejlig ret, der ofte nydes som snack, forret eller tilbehør. Retten er ret alsidig. Det er fordi man kan putte lige præcis de ingredienser man har lyst til. Bortset fra tang og ris, kan du tilføje forskellige fyld for at sammensætte din yndlings gimbap. Du kan tilføje kød, skaldyr, grøntsager osv. til gimbap’en, og det vil smage fantastisk. Gimbap er visuel smuk ret at se på og er bogstaveligt talt et kunstværk. Med den attraktive og iøjnefaldende grønne yderside og farverige fyld i midten med en hvidfarvet riskant.

Du skal bruge:

INGREDIENSER (3 portioner)

5 ark nori tang
vegetabilsk olie efter behov

Til risen:
4 dl. kortkornet sushi ris, kogte
½ tsk salt
2 tsk ristet sesamolie

Til grøntsagerne:
1 lille bundt spinat
1 stor gulerod, skåret i tynde stænger
5 gule syltede radise strimler
2 tsk sesamolie
2 fed hvidløg, hakket
¾ tsk salt

Til oksekødet:
200 g. oksemørbrad eller andet magert oksekød
1 ½ spsk koreansk farin
2 tsk sojasovs
1 fed hvidløg, hakket
¼ tsk sort peber
2 tsk ristet sesamolie

Til ægget:
3 æg
¼ tsk salt

Udstyr
bambusmåtte

Tilberedning

Til risen:
1. Kog sushirisene evt. i en riskoger. Læg dem i en stor skål.
2. Tilsæt cirka en halv teskefuld salt og cirka to teskefulde ristet sesamolie. Bland godt med en træske.
3. Lad risene køle lidt af. Dæk dem til og stil dem til side til senere.

Til grøntsagerne:
4. I en stor gryde koges vand. Tilsæt spinat og blancher det i et minut eller to. Dræn spinaten og skyl dem med koldt vand. Når alt vandet er afdryppet, læg den blancherede spinat i en stor skål.
5. Tilsæt to hakket hvidløg, to teskefulde sesamolie og en halv teskefuld salt. Bland godt sammen og læg spinaten på et stort fad sammen med gule syltede radiseskiver. Stil fadet til side til senere brug.
6. Skær guleroden i finde stænger og læg dem i en skål. Tilsæt ca. ¼ tsk salt og bland det godt sammen.
7. Lad gulerødderne sidde i cirka 10 minutter.
8. Stil i mellemtiden en pande på medium varme og tilsæt olie.
9. Læg gulerødderne i en opvarmet gryde og sauter i et minut.
10. Tag dem op af gryden og læg dem på en tallerken. Lad dem køle af.

Til oksekødet:
11. Skær det overskydende fedt af fra oksekødet hvis dette er nødvendigt.
12. Læg skiverne i en skål og tilsæt hakket hvidløg, sojasauce, brun farin, ristet sesamolie og sort peber. Bland godt sammen, så det hele er godt blandet. Stil kødet til side og lad marinaden trækkse ind i kødet i 10 min.
13. Stil gryden på medium varme. Når det er varmet op, tilsættes kødet og steges indtil al væsken er fordampet og kødet er gennemstegt. Tag gryden af varmen og læg oksekødet på et fad. Læg det til side.

Til æggene:
14. Pisk æggene med en gaffel med salt, indtil de er perfekt pisket.
15. Opvarm et par dråber olie i en stegepande. Når gryden er varm, skru ned for varmen og hæld blandingen heri.
16. Flyt gryden, fordel blandingen, indtil den fylder gryden helt.
17. Tag gryden af varmen og lad den sidde i cirka 5 minutter eller indtil ægget er kogt. På denne måde vil ægget koge perfekt. Det vil have en smuk gul farve.
18. Tag ægget af panden i en serveringsfad og skær det i brede strimler. Stil æggene til side.

Til rullearbejdet:
19. Placer alle ingredienserne på din køkkenbord.
20. Læg en bambusmåtte foran dig. Læg et tang på den på en sådan måde, at den blanke side vender nedad.
21. Hæld ¾ dl. kogte ris og fordel det på tangpapiret, så der er ca. 2 cm fra den ene side.
22. Læg nu oksekød i midten af risene efterfulgt af en gul syltet radisestrimmel.
23. Læg derefter et par æggestrimler og til sidst kogt spinat. Du kan arrangere dem efter din smag. Jeg kan godt lide at placere ingredienserne med hinanden og derefter stable dem.
24. Rul bambusmåtten over fyldet med hænderne, så den danner et tæppe over fyldet.
25. Tryk bambusmåtten fast og fortsæt nu med at rulle, indtil du er nået til enden. Sørg for at blive ved med at skubbe måtten ud, så den ikke sætter sig fast i gimbappen.
26. Når du er nået til enden, tager du måtten af og stiller rullen på et serveringsfad. 27. Gentag processen med de andre tangpapirer.
28. Brug en skarp kniv til at skære rullerne i passende stykker.
29. Dryp ristet sesamolie og drys sesamfrø oven på stykkerne.
30. Server sammen med sojasovs og andre dip. God appetit.
Summary
recipe image
Recipe Name
Gimbap (Kimbap) Opskrift Koreansk Sushi Rulle
Published On
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Derfor har 10.000+ madelskere valgt Pandasia.dk

Pandasia.dk garanti

100% godkendte og kvalitetsprodukter

100% sikker e-handel

Hos os handler du trygt og sikkert

Fri fragt ved ordrer over 399 kr.

- ellers fra kun 39 kr.

365 dages returret

På alle non-food produkter

© Pandasia.dk 2022 - Drevet ud fra en personlig historie og ❤️ for asiatisk mad
Følg os her og bliv inspireret   facebook logo  instagram logo  youtube logo  pinterest logo