✔ Lynhurtig levering | ✔ Julegaver byttes til d. 31. jan. 2025 | ✔ +50.000 glade kunder

Info

Kundeservice

Tlf. 30 27 78 78
Man-fre 8.30-14.00

Gado Gado Indonesisk Opskrift

🕒 Samlet tid: 60 minutter. | Arbejdstid: 60 min. | Køkken: Indonesien

”Gado Gado” har sin oprindelse i Jakarta, Indonesien, hvor retten dateres helt tilbage til det 16. århundrede. Her kan man tale om en traditionel og historisk ret. Retten består af friske og kogte grøntsager, æg, tofu eller tempeh og en form for rischips.

Oversætter man navnet på retten, betyder det ”blande blande”, hvilket siger alt om retten. Hele herligheden blandes nemlig sammen med de mange ingredienser. Variationen i fyldet gør hver bid spændende og smagfuld. Det er en dejlig og anderledes måde at spise masser af grønt på. 

I Indonesien findes Gado Gado i street kitchens, hvor salatfyldet og saucen varierer fra sted til sted. Retten serveres hverken kold eller varm, hvilket gør den ideel til alle dagens måltider. Indoneserne kan spise Gado Gado til morgen, frokost, aften. Et måltid fuld af grønt, proteiner og fedt.

Man kan følge denne opskrift eller bruge den som inspiration. I Indonesien findes der mange versioner af retten, fx bruges der kylling eller kartofler. Så slip fantasien løs eller udskift fyldet med hvad end, man har i køleskabet!

Ingredienser (Antal 2 personer)

Sauce:

 
1 fed hvidløg, finthakket
  Olie til stegning
1 spsk. rød karry
1/2 dl. kokosmælk
1/2 dl. vand
1 spsk. ketjap manis
1,5 spsk. peanut butter
2 tsk. sukker eller palmesukker
1 tsk. sambal oelek
1/2 lime, saften heraf

Rejechips:

 
10 rejechips
3 dl. neutral olie som solsikke- eller rapsolie

Salat:

 
2 æg, hårdkogte og halverede
195 g. tofu eller tempeh
80 g. bønnespirer
150 g. grønne bønner
50 g. frisk spinat
1/3 agurk, i skiver
1 håndful peanuts, knuste

Fremgangsmåde:

  • Varm lidt olie op i en lille gryde på mellemhøj varme. Tilsæt hvidløgene og steg dem gyldne.
  • Skru ned på lav varme og tilsæt alle ingredienserne til saucen. Rør den fri for klumper og lad den koge i ca. 5 min. Stil saucen til side.
  • Skær tempehen ud i mundrette stykker. Varm en stor pande op med lidt olie på mellemhøj varme og steg stykkerne sprøde og gyldne. Læg stykkerne til at dyppe af på køkkenrullepapir.
  • Nu laves rejechipsene. Varm olien op i en lille gryde på mellemhøj varme. Når man kan stikke en tandstik eller spisepind i, og det bobler om pinden, er olien klar. Put en rejechips i og vend den i olien, når det folder sig ud. Chipsen skal op lige så snart, den er let gylden. Læg chipsene til at dryppe af på køkkenrullepapir.
  • Blancher grøntsagerne enkeltvis i en gryde med kogende vand i ca. 1 minut.
  • Fordel alt fyldet på 2 tallerkener eller anret det i en stor skål. Hæld en generøs mængde sauce over og bland hele retten godt sammen. Drys til sidst med knuste peanuts. Retten spises ved at knuse chipsene med en ske, hvorefter det hele blandes godt sammen, så fyldet suger saucen til sig. Velbekomme!
Gado gado indonesisk Opskrift

Summary
recipe image
Recipe Name
Gado Gado Indonesisk Opskrift
Published On
Preparation Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 15 Review(s)
Skriv et svar

Derfor har 10.000+ madelskere valgt Pandasia.dk

5 stjerner på Trustpilot

Vi elsker tilfredse kunder

100% sikker e-handel

Hos os handler du trygt og sikkert

Fri fragt over 399 kr.

- ellers fra kun 35 kr.

Prisgaranti*

Danmarks bedste priser leveret til dig. Læs mere

Her kan du betale med
mobilepay   visa  mastercard  maestro  diners club
Din ordre pakkes forsigtigt og sendes med
fragt logoer
Ugentlige tilbud?



Kontakt Pandasia.dk
pandasia.dk logo hvid
Pandasia ApS
Marktoften 7B
8464 Galten
CVR 40562087

Hørslevvej 35B, 8464 Galten
fødevarestyrelsen

Marktoften 7B, 8464 Galten
fødevarestyrelsen

miloevenlig indpakning
Brug for hjælp?
anhdu long vu - pandasia.dk
AnhDu Long Vu
Din personlige rådgiver og madentusiast

Jeg er lige her. Fang mig på telefon eller mail hvis du har brug for hjælp til at finde de rigtige produkter til din madlavning.

30 27 78 78
Kundeservice tlf. 8.30-13.00
[email protected]
© Pandasia.dk 2022 - Drevet ud fra en personlig historie og ❤️ for asiatisk mad
Følg os her og bliv inspireret   facebook logo  instagram logo  youtube logo  pinterest logo