✔ Lynhurtig levering | ✔ Gratis fragt fra kun 399 kr. | ✔ +50.000 glade kunder

Info

Kundeservice

Tlf. 30 27 78 78
Man-fre 8.30-14.00

Gyoza opskrift dampede: Sådan laver du dem med en bambusdamper

🕒 Arbejdstid: 90 min. | Køkken: Japan


Hvad er dampede gyoza?

Gyoza er en af Japans mange kendte retter og kan fås i mange forskellige varianter med forskelligt fyld i. Typisk er gyoza lavet af en tyndt rullet dej med fyld af kød og grøntsager, som derefter kan koges, dampes eller steges – til sidstserveres varmt med soja sauce, din yndlingssauce eller dip til. Dampede gyoza er mere eller mindre en japansk inspireret dumpling.

Retten kommer fra Japan, men kan spises i mange forskellige asiatiske lande samt asiatisk inspireret restauranter rundt i hele verden.

Dampede gyoza er en fantastisk forret eller let snack til din aftensmad. Den fantastiske smag samt spændingen ved at lave dem med en bambusdamper, giver retten en komplet madoplevelse.

gyoza opskrift
Hvordan laver man dampede gyoza?

Dampede gyoza kan laves på forskellige måder, men det typiske er i en bambusdamper over panden, som vi også viser i videoen her på pandasia.dk. Gyoza kan dog tilberedes på mange forskellige måder, som for eksempel kan de: steges, koges og dampes. Men som skrevet ovenfor giver bambusdamperen retten denne autentiske smag og fornemmelse af et japansk håndværk, som gyoza er.

Mange tror, at dampede gyoza er svære at lave, fordi det ser ud til at være vanskeligt at folde dejen. Det ovenstående er derimod ikke tilfældet. Det er ikke svært at lave dampede gyoza, og vi har her hos pandasia også lavet en guidet video, hvor du kan se, hvordan man laver retten og folder gyozaer.

Hvad kan man putte i en dampede gyoza?

Der er som sådan ikke noget krav til, hvad du skal putte i din dampede gyoza -så det afhænger helt af dine personlige præferencer. Det mest traditionelle at putte i en dampede gyoza er hakket svinekød og kål, som vi også gør i vores opskrift. Der er mange forskellige fyld at vælge imellem, og mange familier har forskellige unikke opskrifter, der er videregivet gennem generationer. Forberedelsesmetoder varierer fra region til region. Nogle typiske fyld inkluderer oksekød, kylling, rejer, fisk, og svinekød, som kan blandes med grøntsager som kål, gulerod, hvidløg, purløg, selleri, champignon, spinat og forårsløg.

Hvor stammer dampede gyoza fra?

Gyoza stammer oprindeligt fra Japan, men er inspireret af den kinesiske jiaozi. Mens jiaozi blev en kinesisk ret for cirka tusind år siden, er gyoza en langt nyere innovation. Under 2. verdenskrig spiste japanerne jiaozi, mens de besatte Manchuriet. Efter hjemkomsten forsøgte nogle japanere at genskabe jiaozi derhjemme ved hjælp af japanske ingredienser og tilberedningsmetoder. Gyoza blev snart født med en tyndere dej og mere finthakket fyld.

gyoza opskrift

Disse ingredienser skal du bruge til opskriften:

INGREDIENSER (1 portion)
● Gyoza dej
● Hakket oksekød, 500 g.
● Kål hakket 1 kop
● Forårsløg hakket 1 kop
● Sojasovs 1 tsk
● Hvidløgspulver 1 tsk
● Ingefærpulver 1 tsk
● Sort peber ½ tsk
● Bambusdamper

Tilberedning

1. Bland alle ingredienserne i en skål for at lave fyldet.

2. Tag nu en gyoza-indpakning, tilsæt fyldet i midten og tryk det i en halvcirkel. Fortsæt med at lave foldede folder på den ene side af halvcirklen for at få det ønskede udseende. Du kan folde dine dumplings, som du vil.

3. I en bambus-damper skal du placere dumplings på et pergamentpapir eller kålblade. Anbring nu denne bambus damper i en pande, der er større end selve damperen.

4. Tilsæt vand til gryden. Vandet skal dække mindst 3 dele af bambus damperen. Bliv ved med at tilføje vand til gryden, hvis vandet fordamper, ellers kan damperen antænde.

5. Luk damperlåget og damp i 20-25 minutter.

6. Nyd med dine yndlingssauce og dips!
Summary
recipe image
Recipe Name
Dampede gyoza opskrift
Published On
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Skriv et svar

Derfor har 10.000+ madelskere valgt Pandasia.dk

5 stjerner på Trustpilot

Vi elsker tilfredse kunder

100% sikker e-handel

Hos os handler du trygt og sikkert

Fri fragt over 399 kr. (Postnord & Burd)

- ellers fra kun 39 kr.

E-mærket certificeret

Din garanti for sikker e-handel

Her kan du betale med
mobilepay   visa  mastercard  maestro  diners club
Din ordre pakkes forsigtigt og sendes med
fragt logoer
Ugentlige tilbud?Kontakt Pandasia.dk
pandasia.dk logo hvid
Pandasia ApS
Marktoften 7B
8464 Galten
CVR 40562087

Hørslevvej 35B, 8464 Galten
fødevarestyrelsen

Marktoften 7B, 8464 Galten
fødevarestyrelsen

e-mærket miloevenlig indpakning
Brug for hjælp?
anhdu long vu - pandasia.dk
AnhDu Long Vu
Din personlige rådgiver og madentusiast

Jeg er lige her. Fang mig på telefon eller mail hvis du har brug for hjælp til at finde de rigtige produkter til din madlavning.

30 27 78 78
Kundeservice tlf. 8.30-13.00
[email protected]
© Pandasia.dk 2022 - Drevet ud fra en personlig historie og ❤️ for asiatisk mad
Følg os her og bliv inspireret   facebook logo  instagram logo  youtube logo  pinterest logo