✔ Lynhurtig levering | ✔ Gratis fragt fra kun 399 kr. | ✔ +50.000 glade kunder

Info

Kundeservice

Tlf. 30 27 78 78
Man-fre 8.30-14.00

Chuseok – hvad er det og hvordan fejres det?

Chuseok (주석) er sammen med det koreanske nytår 설날 den absolut vigtigste koreanske tradition, der fejres i både Syd- og Nordkorea. Oversat til dansk betyder chuseok ’efterårsaften,’ og den tre dage lange højtid indledes på den 15. dag i den ottende måned i månekalenderen, hvilket betyder, at festlighederne som regel finder sted engang i september eller i starten af oktober.

Sommetider bliver chuseok refereret til som en slags koreansk Thanksgiving, og den sammenligning er ikke helt ved siden af. Under chuseok samler man sig nemlig med familien og ærer sine forfædre mens man i fællesskab udveksler gaver, spiser god mad, drikker vin og bruger dagene i hinandens selskab. I gamle dage blev chuseok nærmere betragtet som en slags høstfest, hvor landmænd ville præsentere efterårets høst for deres afdøde slægtninge i håb om, at de ville sørge for en tryg vinter og en endnu større høst året efter, og selvom man ikke længere i samme omfang hædrer en gunstig efterårshøst, mener man, at det er herfra, at selve hyldesten af tidligere generationer stammer fra.

På førstedagen under højtideligheden indledes mindehøjtidelighederne (kaldet 제사) for de afdøde familiemedlemmer, hvor man sammen forbereder en mængde små måltider, før man afholder en kort ceremoni med en række traditionelle ritualer, og dernæst spiser den ceremonielle mad i fællesskab.

Gældende for de fleste andre koreanske højtider, er mad også et betydeligt omdrejningspunkt under chuseok. Hvide ris er en fast bestanddel til en chuseok-middag, hvor også forskellige jeon (전); koreanske pandekager med eksempelvis kimchi, squash, tofu, tun og skaldyr, songpyeon (송편); farverige små riskager, japchae (잡재); tynde glasnudler med grøntsager, samt forskellige stykker af enten braiseret eller stegt kød bliver serveret.

Til Chuseok hører også en række traditionelle lege og danse, som for koreanerne er en vigtig del af højtideligheden. Ganggangsullae (강강술래) er en traditionel koreansk slags folkedans, der udelukkende udføres af kvinder, og som oprindeligt havde til formål at ønske en stor efterårshøst, mens mange mænd samles om den koreanske wrestlingsport ssireum (씨름).

Og hvordan ønsker man så koreanerne – eller hinanden for den sags skyld – en glædelig chuseok-fejring? Simpelt! ”추석 잘 보내세요” (og med latinske bogstaver: chuseok tal bonæsæyo) betyder på dansk ”Hav en god chuseok,” og er den mest almindelige form for lykønskning under chuseok-dagene. chuseok
chuseok
chuseok
chuseok
Summary
Description
Chuseok (주석) er sammen med det koreanske nytår 설날 den absolut vigtigste koreanske tradition, der fejres i både Syd- og Nordkorea. Oversat til dansk betyder chuseok ’efterårsaften,’ og den tre dage lange højtid indledes på den 15. dag i den ottende måned i månekalenderen, hvilket betyder, at festlighederne som regel finder sted engang i september eller i starten af oktober.
Skriv et svar

Derfor har 10.000+ madelskere valgt Pandasia.dk

5 stjerner på Trustpilot

Vi elsker tilfredse kunder

100% sikker e-handel

Hos os handler du trygt og sikkert

Fri fragt over 399 kr. (GLS & Burd)

- ellers fra kun 39 kr.

E-mærket certificeret

Din garanti for sikker e-handel

Her kan du betale med
mobilepay   visa  mastercard  maestro  diners club
Din ordre pakkes forsigtigt og sendes med
fragt logoer
Ugentlige tilbud?Kontakt Pandasia.dk
pandasia.dk logo hvid
Pandasia ApS
Marktoften 7B
8464 Galten
CVR 40562087

Hørslevvej 35B, 8464 Galten
fødevarestyrelsen

Marktoften 7B, 8464 Galten
fødevarestyrelsen

e-mærket miloevenlig indpakning
Brug for hjælp?
anhdu long vu - pandasia.dk
AnhDu Long Vu
Din personlige rådgiver og madentusiast

Jeg er lige her. Fang mig på telefon eller mail hvis du har brug for hjælp til at finde de rigtige produkter til din madlavning.

30 27 78 78
Kundeservice tlf. 8.30-13.00
[email protected]
© Pandasia.dk 2022 - Drevet ud fra en personlig historie og ❤️ for asiatisk mad
Følg os her og bliv inspireret   facebook logo  instagram logo  youtube logo  pinterest logo