Fragt fra 39,- / Fri fragt over 399,- | Levering 1-2 hverdage | Same day levering med Burd!

Info

Kundeservice

Tlf. 30 27 78 78
Man-fre 8.30-14.00

Chicken Tikka Masala Opskrift: Sådan laver du denne fantastisk Indiske ret

🕒 Arbejdstid: 1,5 timer. | Køkken: Indien


Hvad er chicken tikka masala?

Chicken tikka masala er den mest populære og velkendte ret fra Indien. Chicken tikka masala er en rigtig simreret med en fantastisk krydret smag. Den smukke og smagfulde ret med den orange farve består af yoghurt marineret kylling i en karry sauce af grøntsager og ét hav af krydderier. Typiske krydderier i en tikka masala er rødt chilipulver, gurkemeje, spidskommen og garam masala. Disse krydderier kan alt sammen købes på vores hjemmeside pandasia.dk. Retten kan ikke sammenlignes med andre retter, da det er hele klodens krydderier som befinder sig i retten. Det gør også smagen til en helt unik oplevelse, da vi ikke er vant til de helt store smagspaletter som i Asien især.

Hvordan laver man chicken tikka masala?

Chicken tikka masala kan laves på mange forskellige måder, men den mest benyttede opskrift er yoghurt marinerede kylling i en karry sauce, som vi også viser her på hjemmesiden. Den lækre velsmagende chicken tikka masala kan du lave hjemme i køkkenet på under 90 minutter. Retten er som skrevet tidligere en simreret, så det er ikke 90 minutter med to øjne på retten hele tiden – du kan sagtens lade den stå for sig selv og simre. Chicken tikka masala kan du se, hvordan man laver hurtigt og nemt i videoen ved siden af – samt ingredienser og fremgangsmåden på vores foretrukne måde. Alle ovenstående ingredienser og tilbehør kan købes her på pandasia.dk, uanset hvilken smag du er til.

Hvad kan man putte i chicken tikka masala?

Det er meget forskelligt, hvad folk putter i sin chicken tikka masala. Der har været flere undersøgelser omhandlende, hvilke ingredienser folk har i sin chicken tikka masala opskrift, og den eneste ingrediens der kom igen hver gang var kylling. Det er derfor kun kylling der er et ”must” i chicken tikka masala, men det er også en del af navnet.

Basmati ris og/eller naanbrød bliver ofte serveret lunt som tilbehør til retten, hvilket er med til at give retten en anderledes konsistens. Her hos Pandasia anbefaler vi, at du prøver denne utrolig lækre og velsmagende ret. Du kan se ingredienserne og instruktionerne ovenfor, så du kan lave din helt egen chicken tikka masala. Du kan også købe ingredienser til din helt egen personlige chicken tikka masala inde hos os på pandasia.dk.

Hvor stammer chicken tikka masala fra?

Chicken tikka masala stammer fra Indien og er muligvis deres mest berømte ret. Det er en ret, man kan få i alle asiatiske lande, men er bestemt også en ret som er stor i andre verdensdele. Der har dog været debat i mange år grundet spørgsmålet, om det var en kok fra Bangladesh som lavede retten for første gang i Glasgow, Skotland – eller om chicken tikka masala var lavet i Indien. Mange retter som denne har tit spekulationer omkring, hvem der opfandt den, og hvor den blev opfundet henne.

Vi kan desværre ikke finde ud af det, og kommer nok heller aldrig til at finde ud af det. Men for nu må vi gå ud fra, at retten er fra Indien indtil videre.


Disse ingredienser skal du bruge til opskriften:

INGREDIENSER (2 portioner)

Ingredienser:
Til marinaden
○ Kylling, skåret i stykker, 500 g.
○ Grønne paprika, terninger, 1 kop
○ Hvide løg, terninger, 1 kop
○ Yoghurt, 1 kop
○ Salt, 1 tsk
○ Rødt chilipulver 2 tsk
○ Gurkemeje 1 tsk
○ Spidskommen pulver 1 tsk
○ Garam Masala 1 tsk

● Til karryen
○ Skåret løg, ½ kop
○ Ristet ingefær, 1 spsk
○ Tomat, 1 kop
○ Yoghurt, 1 spsk
○ Salt, 1 tsk
○ Rødt chilipulver 2 tsk
○ Gurkemeje 1 tsk
○ Spidskommen pulver 1 tsk
○ Garam Masala 1 tsk


Tilberedning


1. Bland alle ingredienserne til marinaden og læg den til side.
2. Læg kyllingen og grøntsagerne på spydet og bages i 20 minutter ved 180 grader.
3. Varm olie i en gryde eller en stegepande, tilsæt løg og ingefær og sauter. Tilsæt tomaterne og kog til de bliver bløde.
4. Tilsæt de samme krydderier og yoghurt.
5. Tilsæt den bagte kylling i karryen, lad den simre i 5 minutter og nyd nu den færdige ret med basmatiris og/eller naan brød.
Summary
recipe image
Recipe Name
Chicken Tikka Masala Opskrift: Sådan laver du denne fantastisk Indiske ret
Published On
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Derfor har 10.000+ madelskere valgt Pandasia.dk

Pandasia.dk garanti

100% godkendte og kvalitetsprodukter

100% sikker e-handel

Hos os handler du trygt og sikkert

Fri fragt ved ordrer over 399 kr.

- ellers fra kun 39 kr.

365 dages returret

På alle non-food produkter

© Pandasia.dk 2020 - Drevet ud fra en personlig historie og ❤️ for asiatisk mad
Følg os her og bliv inspireret   facebook logo  instagram logo  youtube logo  pinterest logo