Fragt fra 39,- / Fri fragt over 399,- | Levering 1-2 hverdage | Same day levering med Burd!

Info

Kundeservice

Tlf. 30 27 78 78
Man-fre 8.30-14.00

Butter chicken opskrift – Krydret, hot og bare lækker

🕒 Samlet tid: 30-45 min. | Arbejdstid: 0-25 min. | Køkken: Indien

En super nem, fuld med smag af en butter chicken opskrift, der konkurrerer med enhver restaurant eller take away!
Hvad er butter chicken?

Butter chicken er en af Indiens mest kendte retter og bliver spist verden over – og det er der gode grunde til hvorfor. Butter chicken er en fantastisk krydret, hot og utrolig lækker ret fra det indiske køkken. Stegt kylling kogt i en fantastik smagende og krydret cremet karrysauce lavet på en base af smør og tomat. Butter chicken er en utrolig nem og hurtig ret at lave og smager utrolig godt med basmati ris og naanbrød som tilbehør. Typiske krydderier i en butter chicken er cashewnødder, garam masala, koriander, paprika og chili pulver. Disse krydderier kan alt sammen købes på vores hjemmeside pandasia.dk.

Hvordan laver man butter chicken?

Der er mange måder at lave butter chicken på, men de to vigtigste ingredienser udover saucen, der også findes i navnet, er smør og kylling, hvilket danner størstedelen af retten. Den fantastisk velsmagende butter chicken kan du lave hjemme i køkkenet på bare 30 minutter. Vi har her på pandasia ud fra vores erfaring lavet den bedst mulige butter chicken opskrift på vores præmisser samt lavet en videoguide til, hvordan du selv kan lave den magen til eller tage noter fra – så du kan lave din helt egen personlige version af, hvad vi syntes er en “must try” ret.

Hvad kan man putte i butter chicken?

Du kan putte lige hvad du har lyst til i en butter chicken. Den velkrydrede sauce er et stort element i retten. Baseret på kun tomater, løg, cashewnødder, smør og krydderier får du på simpelt vis en sauce, der smager himmelsk og får med garanti dine smagsløg til at danse. Vi har lavet en opskrift til dig her på pandasia, hvor du kan få inspiration til at lave din helt egen butter chicken hjemme i køkkenet. Så er det bare i gang med at improvisere næste gang – det kan umuligt gå galt med denne fantastiske ret. Alle ovenstående ingredienser og tilbehør kan købes her på pandasia.dk, uanset hvilken smag du er til.

Hvor stammer butter chicken fra?

Butter chicken stammer fra Delhi, hovedstadsområdet i Indien, engang i 1950’erne. I løbet af denne tid ejede en mand ved navn Kundan Lal Gurjal en restaurant i byen, kaldet Moti Mahal. Moti Mahal var en succes og serverede mange dejlige retter som chicken tikka masala og derefter også butter chicken. Historien går at, kokkene fra Moti Mahal blandede resterende marinadesaft med smør og tomat og kogte derefter den stegte kylling i den. Ejeren havde nok ikke i den vildeste fantasi turde håbe, at denne ret lavet af reservedele, ville blive en af de mest populære retter i Indien samt hele verden.


Ingredienser (2-3 personer):

  • Til kødet
  • 400 g. kylling el. andet kød
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1 spsk. revet solo eller alm. hvidløg
  • 1 spsk. rød chilipulver eller paprika for mildere smag
  • 1 tsk. salt
  • Olie til stegning
  • Til saucen
  • 500 g. tomater
  • 100 g. skalotteløg
  • 70 g. cashew nødder
  • 1 tsk. bukkehornsblade (Qasuri methi)
  • 1 tsk. garam masala
  • 1 tsk. koriander pulver
  • 1 tsk. spidskommen pulver
  • 1 tsk. chili/paprika pulver
  • 5 spsk. smør
  • 3 spsk. fløde
  • 1,5 spsk. riseddike
  • 4 spsk. sukker
  • Salt efter smag

Tilberedning

  1. Mariner kyllingen med ingefær, hvidløg, rødt chilipulver og salt, og hold den til side i 15 til 20 minutter
  2. – På en varmepande stegt med lidt olie derefter tilsæt de marinerede kyllingestykker i det. Når kylligen har fået en gylden farve placer herefter det i en skål. – I den samme gryde tilsættes løg, olie, en skefuld smør, og når løgene er kogt tilsættes tomater og cashewnødder.
  3. – Tilsæt vand og hvidløg, ingefær, salt, riseddike, sukker, garam masala pulver og chilipulver. Bland det jævnt og lad det simre i 5-10 minutter – Blend blandingen til en fin puré. – Sil puréen tilbage i den samme gryde, og sørg for, at der er minimal spild. – Tilsæt smør, fløde, kylling og kasoori meethi, og lad det simre i 5-7 minutter.
  4. – Pynt det med fløde og kasoori meethi Butter Chicken er klar til at blive serveret!

Summary
recipe image
Recipe Name
Butter chicken opskrift - Krydret, hot og bare lækker
Published On
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Derfor har 10.000+ madelskere valgt Pandasia.dk

Pandasia.dk garanti

100% godkendte og kvalitetsprodukter

100% sikker e-handel

Hos os handler du trygt og sikkert

Fri fragt ved ordrer over 399 kr.

- ellers fra kun 39 kr.

365 dages returret

På alle non-food produkter

© Pandasia.dk 2020 - Drevet ud fra en personlig historie og ❤️ for asiatisk mad
Følg os her og bliv inspireret   facebook logo  instagram logo  youtube logo  pinterest logo