Ramune er japansk for ordet lemonade, og er navnet på det vi i Danmark ofte kalder japansk sodavand. Japansk sodavand er en karboneret læskedrik, som vi kender fra den gængse sodavand vi finder i dagligvarer butikkerne herhjemme, men er særlig i den måde flasken bliver fremstillet på og på de lidt mere atypiske smagsvarianter. Ramune […]
Blog
Hot Pot
Dyk ned i Hot Pot Himmelen Der er få ting der er lige så hyggelige som at samles med vennerne og lave rigtig god mad sammen, og det er netop det samvær, Hot Pot konceptet bygger på. Her er ideen nemlig, at man hjælpes om at lave et stort fælles måltid, som man efterfølgende […]
Kinesisk købmand og kultur
Det kinesiske marked er jo verdens største marked, hvor producenter af alt mellem himmel og jord kæmper om at få en bid af kagen. Det gælder selvfølgelig også madproducenter, og derfor er det ikke særlig overraskende, at kinesere kan få fat i stort set alle de madvarer hjertet begærer – både fysisk og online. Kineserne […]
Alt Om Songkran: Fejringen Af Det Thailandske Nytår
I Asien er thailænderne notorisk kendte for altid at være klar på en fest. Faktisk fejrer de hele 3 forskellige nytår. Det vestlige nytår, det kinesiske nytår og det thailandske nytår, Songkran เทศกาลสงกรานต์, som vi går i møde lige om lidt! Songkran betyder ”bevægelse” eller ”forandring” og er en reference til solen og skyernes bevægelse […]
Alt om Koreansk BBQ: En Guide til Madlavning og Spisning
Koreansk BBQ er en populær madoplevelse, der, som navnet antyder, stammer fra Korea, men som der de senere år har taget hele verden med storm. Det er en social og interaktiv måde at spise på, hvor omdrejningspunktet er spiseoplevelsen, som man deler med venner og familie, mens man griller udskårne stykker af kød og grøntsager […]
Yuzu – den aromatiske japanske citrusfrugt
Yuzu er en citrusfrugt, som oprindeligt stammer fra Østasien. I udseende minder frugten meget om en kombination mellem en citron, grapefrugt og en mandarin. Den er grøn gullig i farven, alt efter hvornår på sæsonen den høstes. Yuzu frugten har en mere ru overflade end andre citrusfrugter, og kan til forveksling ligne en lidt rynken […]
Dette er min historie…
Fra barnsben af har mad og familieliv og deres kulturelle rødder altid fundet mig interessant. Selvom mad og familieliv er to ord som i vor dage ofte har svært ved at finde vej mellem hinanden, så har livets små bindepunkter altid bragt dem sammen, når familien samles ved spisebordet ved aftenstid. Der findes ikke noget […]
Alt om kokosmælk: Historien, opskrifter og anbefalinger
Kokosmælk har altid været en vigtig del af min madkultur, da jeg er opvokset i en vietnamesisk familie, hvor madlavning og spisning er en stor del af vores hverdag. Jeg kan tydeligt huske, hvordan min mor og bedstemor brugte kokosmælk i mange af deres opskrifter, og hvor meget det har præget min opfattelse af […]
Sake
Japansk sake – En rejse gennem en af Japans mest elskede drikke Jeg er en stor fan af japansk kultur, og en af de ting, der virkelig har fanget min interesse, er den velkendte japanske spiritus, sake. Sake, også kendt som rice wine, har en lange historie i Japan, der går tilbage til over tusinde […]
Japansk Slik
Oplev den himmelske verden af japansk slik Derfor elsker jeg japansk slik! Jeg elsker Japansk slik! Der er noget særligt over deres unikke smagsvarianter og deres æstetiske udseende, der gør dem til en sand oplevelse for smagsløgene. Jeg har altid været fascineret af den japanske kultur, og japansk slik er en måde for mig at […]