Samlet tid: 30 min. | Arbejdstid: 30 min. | Køkken: Japan
Ingredienser
300 g. | rå tigerrejer |
2 | Saften fra 2 lime og fintrevet skal fra 1 |
1,5 spsk. | soya |
1/2 | forårsløg finthakket |
1 spsk. | sriracha |
Avocado creme
2 | avocadoer |
1 | Skalotteløg |
1 fed | hvidløg |
1 tsk. | revet ingefær |
1 spsk. | kewpie mayonnaise |
Andet
2 dl. | olie (raps, solsikke eller lignende) |
2 stk. | wonton dej |
2 små | agurker i tynde skiver |
1/2 | forårsløg finthakket |
3-4 | sprøde tangchips (jeg brugte Taokaenoi japansk Crispy seaweed Hot & Spicy) |
sriracha sauce | |
1 crispy salat |
Sådan gør du:
- Rens rejerne, fjern tarm og skal, og skær dem i mindre stykker. Kom rejerne i en skål med limesaft, limeskal, soya, sriracha og forårsløg. Bland det hele godt sammen, og lad det marinere i køleskabet i 20-25 min.
- Blend ingredienserne til avocadocremen i en minihakker, til du får en glat og cremet konsistens.
- Varm olien op i en lille gryde, og steg wonton dejen en ad gangen ved at presse den ned med en tang, indtil de bliver gyldne. Læg dem på køkkenrulle for at dryppe af. Du kan også bage dem penslet med olie i ovnen.
- Si væsken fra rejerne, og steg dem i 1-2 min på en varm pande.
- Riv salaten i mindre stykker, og fordel den i to skåle. Kom avocadocreme, rejer, forårsløg og agurker ovenpå. Drys lidt sriracha sauce over og tilføj tangchips og sprøde wonton skaller i siden.
Følgende varer indgår i opskriften: