🕒 Arbejdstid: 40 minutter. | Køkken: Kina
Skulle du i denne juletid stå med rester af en ribbensteg, så prøv at genopvarme den med et kinesisk tvist.
Char siu er en kinesisk barbecue, som direkte oversat betyder spidstegt. Normalt marinerer man fersk svinekød som derefter bliver stegt.
Her har jeg brugt char siu saucen til at genopvarme skiver af ribbensteg.
Disse ingredienser skal du bruge til opskriften:
INGREDIENSER (2 portioner)Char siu sauce:
– 0,5 dl hoisinsauce
– 2 spsk soyasauce
– 1 spsk risvin
– 1 spsk honning el. palmesukker
– 1 spsk brun farin
– 1 fed revet hvidløg
– 1 knivspids 5-spice krydderi
– Lidt friskkværnet peber
– ca. 500 g. ribbensteg
Tilberedning
Tænd ovnen på 230 grader varmluft.Rør alle ingredienserne til char siu saucen sammen.
Skær sværen af ribbensstegen og skær stegen i skiver. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir. Pensl kødet med char siu saucen. Vend skiverne og pensl den anden side med saucen. Nu er kødet klar til at komme i ovnen i omkring 10 minutter, til det er karamelliseret let på overfladen. Pensl kødet endnu en gang med char siu saucen når det taget ud af ovnen.
Disse lækre sticky og krydrede skiver af ribbensteg kan bruges til lidt af hver. F.eks i en burgerbolle med snittet kål og chilimayonnaise, i bao boller, med nudler og lynstegte grøntsager eller i dampede kinesiske pandekager.
Denne opskrift er udviklet af @signelovring
Indkøbsliste
-
Vare på tilbudShaoxing risvin (Shao Hsing) til madlavning 14% 600 ml.Original price was: 49,00 kr..38,00 kr.Current price is: 38,00 kr..
-
Palmesukker Thai dancer 200 g.13,00 kr.
-
Lee Kum Kee lys sojasauce (premium light soy sauce) 500 ml.32,00 kr.
-
Mee Chun kinesisk five spice (bøtte) 50 g.22,00 kr.
-
Hoisin Sauce Lee Kum Kee 397 g.34,00 kr.
-
TRS sort peber hele 100 g21,00 kr.
Summary
Recipe Name
Char Siu (Kinesisk Marineret Ribbensteg)
Published On
Total Time
Average Rating
3 Review(s) Based on