Arbejdstid: 45 min. | Køkken: Sydkorea
Tteokbokki er en af de mest populære koreansk street food mad i Korea. Blandt andet er denne opskrift lavet med koreanske riskager, koreansk fond/dashi og gochujang (koreansk chilipasta)!
Det er super lækkert, umami-rig og meget vanedannende! Så meget, at selv hvis din mave er fyld, vil du stadig have plads til disse krydrede riskager! mums…
Disse ingredienser skal du bruge til tteokbokki:
Ingredienser – Riskager: |
||
150 g. | kød efter eget valg (kan udelades) | |
3 dl. | rismel (ca 150 g.) | |
1 tsk. | salt | |
2 dl. | varmt vand | |
Kogevand | ||
1 tsk. | olie (til smøring) |
Sådan laver du riskagerne:
Bland rismel og salt i en skål.Tilsæt det varme vand lidt ad gangen, mens du rører, indtil det bliver en blød dej.
Lad dejen hvile i 10 minutter.
Rul dejen ud til lange pølser (ca. 1 cm tykke).
Skær pølserne i små stykker (ca. 3 cm lange).
Kog riskagerne i en gryde med kogende vand i 10-15 minutter, indtil de bliver faste og flyder op.
Hæld vandet fra, og smør riskagerne med lidt olie, så de ikke klistrer sammen.
Disse ingredienser skal du bruge til tteokbokki sauce:
Ingredienser – sauce: |
||
6-8 stk. | færdiglavede tteokbokki riskager eks. færdiglavede fra matamun | |
2,5 dl. | bouillonvand eller alm. vand | |
1 spsk. | gochujang (koreansk chilipasta) | |
1 spsk. | gochugaru (koreansk chiliflager) | |
2 tsk. | sukker | |
1 spsk. | sojasovs | |
1 tsk. | hakket hvidløg | |
1 stilk | forårsløg (finthakket) | |
1 tsk. | sesamolie | |
1 tsk. | sesamfrø |
Sådan laver du saucen:
Bland hvidløg, gochujang, gochugaru, sojasovs, sukker og bouillon/vand i en skål.Hæld blandingen i en gryde, og bring den i kog.
Tilsæt de kogte riskager, og lad det simre i 3 minutter, mens du rører.
Tilsæt forårsløg og sesamolie, og rør godt rundt.
Drys sesamfrø over, og lad det simre i 1 minut mere.
Server straks – nyd dine krydrede koreanske riskager!
Indkøbsliste
Følgende varer indgår:
-
Sempio Jin Gold F3 Soy Sauce (koreansk soja) 930ml54,00 kr.
-
BestsellerMATAMUN Tteokbokki Rice Cake Sticks (Koreanske Riskager i sticks) 600 g.45,00 kr.
-
PopulærGochugaru hot red pepper powder til kimchi A+ 500 g.74,00 kr.
-
Cocinort hønseboullion i pulverform 1 kg.54,00 kr.
-
Thai springløg (scallion spring onion) 80 g.19,00 kr.
-
PopulærSempio Gochujang stærk chili paste 500 g.Original price was: 45,00 kr..42,00 kr.Current price is: 42,00 kr..
-
PopulærForeway hvide sesamfrø ristede 100 g29,00 kr.
-
Oh Aik Guan sesamolie 100% pure 150 ml.32,00 kr.
![recipe image](https://pandasia.dk/wp-content/uploads/2025/01/tteokbokki-rice-cakes-opskrift.jpg)