Panko rasp er et uundværligt element i din madlavning, hvis du ønsker at lave en ægte traditionel japansk ret med panering. Panko rasp adskiller sig fra almindelig rasp ved at have en sprødere struktur. Panko laves på lyst hvedebrød, som bages ved at føre elektrisk strøm gennem dejen, og derved fremstilles et brød uden skorper. Brødet rives derefter i ovale flager hvorpå det tørres. Brødet kendetegnes ved sin lyse og luftige konsistens. Panko rasp adskiller sig fra almindelig rasp, ved at der bruges frisk brød, der først rives og dernæst tørres, hvorimod ved en almindelig type rasp tørres brødet først og derefter smuldres.
Udbredelsen af panko rasp er blevet større, og bliver stadig mere populært i flere lande, hvilket er forståeligt, da det giver retten struktur og tilfører et unikt twist til maden.
Panko rasp kan bruges i mange forskellige retter, og især til fisk er det velkomment. Du kan bl.a. lave panerede fiskefrikadeller og fiskefilet, men de lækre brødkrummer er også ideel til at lave panerede kyllingefrikadeller og panering af grøntsager. Derudover er panko rasp velegnet til både asiatiske og ikke-asiatiske retter, og vinder desuden mere ind verden over.
Oprindeligt stammer navnet panko fra Portugal, hvor japanerne lærte at bage brød. Pan er opstået af det portugisiske ord pão, som betyder brød, og -ko er japansk og betyder mel eller krummer.
Ingredienser: HVEDEMEL 82%, majsstivelse, hydrogeneret palmeolie (indeholder antioxidant: E322 [SOJA]), modificeret tapioca-stivelse, salt, sukker, tør gær. Vægt 0,21 kg
Ernæringsværdier For 100 g Energi1645 kJ / 393 kcal
Fedt 7,9 g
Heraf mættet 6,1 g
Kulhydrater 69,7 g
Sukker: 0,8 g
Fibre: 1,8 g
Proteiner: 9 g
Salt: 0,8 g
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.