🕒 Samlet tid: 15 minutter. | Arbejdstid: 15 min. | Køkken: Sydkorea
Hvis du savner smagen af det krydrede, koreanske køkken i en travl hverdag, hvor tiden måske ikke er til de store gastronomiske udfoldelser, så giver vi dig her opskriften på en lynhurtig koreanskinspireret ret, der tager kegler både hvad angår smag og hurtighed – det kræver nemlig ikke mere end et par minutter at kreere måltidet, og så smager det helt og aldeles forrygende!
Du kan bruge lige akkurat de instant nudler, du foretrækker, såvel som du selvfølgelig kan justere på mængden af chiliingredienserne alt efter dine smagspræferencer.
Ingredienser
Instant Nudler med koreansk twist: |
||
3 fed | hvidløg | |
1 | forårsløg | |
3 spsk. | sesamolie | |
1 tsk. | gochugaru (koreansk chilipulver) | |
1 spsk. | gochujang (koreansk chili pasta) | |
1 spsk. | Peanut butter | |
1 spsk. | Riseddike | |
2 spsk. | soya sauce | |
Ristede sesamfrø | ||
1 | pakke valgfri instant nudler |
Fremgangsmåde:
- Kog nudlerne efter anvisning på pakken og gem nogle skefulde af kogevandet.
- Bland dernæst hakkede hvidløg, forårsløg, lidt ristede sesamfrø og gochugaru i en skål, og opvarm langsomt sesamolien sammen med krydderolien fra nudelposen i en lille gryde. Hæld den varme olie over ingredienserne i skålen og tilføj de resterende ingredienser til saucen samt indholdet fra krydderposen, der medfølger i nudelpakken, og lidt af kogevandet. Miks det godt sammen og vend de kogte nudler i saucen. Server eventuelt med lidt forårsløg og ristede sesamfrø på toppen.