🕒 Samlet tid: 15 minutter. | Arbejdstid: 15 min. | Køkken: Malaysia
I Danmark er vi vant til at spise mango som en sød frugt. En form for snack eller dessert.
I Asien findes mangoer dog i flere forskellige sorter og er ekstrem alsidig. Fx anvendes søde mangoer i smoothies eller indiske lassis, hvor umodne mangoer bruges i salater og som street food snack med chilisalt.
Malaysisk Mangosalat er en super nem salat med få ingredienser. Den er sød, stærk og saltet, og minder på mange måder om en mangochutney. Salaten er frisk og lynhurtig at bikse sammen. Ligesom en chutney spises den som tilbehør til saltede retter, fx karry-, kød- og gryderetter, hvor den lige pifter en ret op med et spicy indslag.
Ingredienser (Antal 2 personer)
Malaysisk mangosalat |
||
1 | moden mango | |
1 spsk. | mynteblade, finthakket | |
1 spsk. | koriander, finthakket | |
2 tsk. | Sambal Oelek | |
½ tsk. | salt | |
2 tsk. | sukker | |
2 tsk. | vand |
Fremgangsmåde:
- Skræl mangoen og skær den i mundrette tern.
- I en mellemstor skål blandes alle ingredienserne sammen. Lad det stå og trække i 20 min.