🕒 Samlet tid: 5 timer. | Arbejdstid: 10 min. | Køkken: Vietnam
Kokosis er en klassisk isvariant i Asien, lidt ligesom vores velkendte vaniljesmag. Kokos anvendes generelt flittigt i desserter, og vi har nu ladet os inspirere. Opskriften på denne kokosis er uden mælk og fløde, men den fede smag opvejes af en god, cremet kokosmælk. Dertil har vi sneget chokolade og kokosmel i for smag og tekstur.
Opskriften kan laves uden ismaskine, men ejer du sådan en, er det bare at hælde indholdet i maskinen. Så går det let som en leg.
Ingredienser (Antal 2 personer)
1 | æggehvide |
1 | æggeblomme |
10 | spsk. sukker |
1 | dåse kokosmælk |
40 g | mørk chokolade, hakket i små stykker |
1/2 dl. | kokosmel |
1 | pakke hindbær |
Evt. | kokosflager til pynt |
Fremgangsmåde:
- Pisk æggehviden stiv
- Pisk kokosmælken med sukker og æggeblomme. Vend forsigtigt æggehviden i massen.
- Har du en ismaskine: Hæld massen i en ismaskine og tilføj mørk chokolade og kokosmel, når isen begynder at tykne.
- Har du ikke en ismaskine, gøres følgende:
- Hæld massen i en lufttæt tupperware og stil den i fryseren. Rør i boksen hver halve time med en dejskraber (husk at få siderne med), indtil det tykner. Tilføj chokolade og kokosmel og fortsæt med at røre indtil den ønskede konsistens. Processen tager ca. 4,5-5 timer.
- Server fx i isvafler eller belgiske vafler med hindbær og kokosflager