Hvad er tapioca starch og hvad er fordelene?
Tapioka stivelse er lavet af roden til cassava planten. Selvom det kan bruges som mel til bagning, bruges det hovedsageligt som jævningsmiddel. Tapioka er vidt brugt i det asiatiske køkken, især i thailandske opskrifter. I Indien koges tapioka stivelse undertiden og aromatiseres med krydderier til at spise som en side dish.
Glutenfri mel
Den mest åbenlyse fordel ved tapioka stivelse er, at den er glutenfri og hvedefri. Dette gør det til en passende mulighed for personer, der har glutenintolerance, men som stadig ønsker at bage eller tilføje fortykningsmidler til deres opskrifter.
Mange anvendelsesmuligheder
Tapioka stivelse fungerer godt i en række opskrifter, hvilket gør det til et passende valg til bagning af tærter, lave fladt brød og skaber snacks som chips og vafler. Da tapioka stivelse også er en fortykningsmiddel, bruger mange kokke det til supper og buddinger. Tapioka tilføjer “chewiness” til en opskrift, så det er ikke et godt valg, hvis du leder efter en hårdere, smuldrende struktur til kager eller boller.
Tapioka smager ikke af noget
Tapioka stivelse smager af intet og har en neutral smag. Dette er en fordel, når du laver mad, da tilsætning af tapioka stivelse ikke vil påvirke smagen af dine retter. På grund af dens neutrale smag kan tapioka stivelse anvendes i både søde og saltede retter uden problemer. Anden glutenfri stivelse og mel, såsom boghvedemel, kartoffelstivelse og brun rismel, vil ændre smag, farve eller tekstur. Tapioka stivelse vil ikke.
Ingredienser: Tapiokamel samt konserveringsmiddel E223 (SULFITTER)
Næringsværdi pr. genn. 100gr:
Energi: 1480kJ / 350kcal
Fedt: 0,0
Heraf mættede fedtsyrer: 0,0
Kulhydrat: 87,0
Heraf sukkerarter: 0,0
Protein: 0,5
Salt: 0,00
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.