Kimchi guiden
Hvad er Kimchi?
Kimchi er en traditionel koreansk side dish lavet med kål, hvidløg, ingefær, chilipepper og salt. Blandingen syltes og gæres, hvilket oprindeligt var en måde at konservere grøntsagerne i vintermånederne i Korea. Kål er den mest almindelige grøntsag, der bruges til at fremstille kimchi, selvom radise, agurk og løg også er meget almindelige.
Hvordan smager Kimchi
De vigtigste smage du finder i kimchi, inkluderer sur, krydret og umami. Smagen varierer også afhængigt af grøntsagerne, tid på fermermenteringen og den anvendte mængde salt eller sukker.
Sur: Fordi kimchi er en gæret ret, har den en fremtrædende sur smag. Mælkesyre, der er produceret af bakterier under gæring, skaber en tangy, skarp smag, der minder om sauerkraut.
Krydret: Afhængig af hvor meget rød chili der bruges, kan kimchi variere fra mild til meget stærk. Det røde chili pulver giver også kimchi sin klassiske røde farve.
Salt vs. sød: Mængden af salt og sukker, der bruges kimchi, varierer fra opskrift til opskrift. Nogle sorter er ret saltet, mens andre er bestemt søde.
Hvidløg: Hvidløg er en stærk komponent i smagen af kimchi. Hvidløg intensiveres under gæring for at give en dyb og en af de primære smage.
Koreansk kultur
I koreansk kultur serverer man kimchi til næsten hvert måltid . Ikke kun spises kimchi alene som en side dish eller forret, men den bruges også som en ingrediens i en række retter. Kimchi Jjigae, en traditionel gryderet lavet med kimchi, er måske en af dens mest populære kimchi retter. Kimchi bruges også til stegte risretter, stir-fry, nudler, sandwich og endda pizza.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.