Shōchū siges at være ankommet fra Sydøstasien via Ryūkyū-øerne, før de flyttede nordpå til Kyūshū. Risalkohol fra Ryūkyū-øerne kaldes awamori, fordi den er lavet af lang ris (Indica), mens risen, der anvendes i resten af Japan, er kort ris (Japonica) og nu ofte adskiller sig fra shochu.
Der er to typer shōchū i henhold til deres destillation: enkelt destillation eller honkaku (本 格) eller endda otsurui (乙類) og multipel destillation eller kōrui (,), den førstnævnte er af bedre kvalitet.
Det kan drikkes tørt, med is, fortyndet med varmt eller varmt vand eller som en lang drink med frugtsaft, sodavand eller Oolong te, kaldet chu-hi (en) (酎 ハ イ, chūhai, til “shōchū highball” ) eller mere præcist Oolong-hi (ウ ー ロ ン ハ, ūronhai, “Oolong highball”). Chu-hi kan købes direkte i dåser.
Kapacitet 700 ml
Sammensætning Byg
Produktets oprindelse Lavet i Japan
Produktionsregion Oita – præfektur for Oita
Alkohol 25.2%
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.