🕒 Arbejdstid: 45 min. | Køkken: Sydkorea
Tteokbokki er en af de mest populære koreansk street food mad i Korea. Blandt andet er denne opskrift lavet med koreanske riskager, koreansk fond/dashi og gochujang (koreansk chilipasta)!
Det er super lækkert, umami-rig og meget vanedannende! Så meget, at selv hvis din mave er fyld, vil du stadig have plads til disse krydrede riskager! 😉 mums…
Disse ingredienser skal du bruge til tteokbokki:
INGREDIENSER (1 portion)● Kød efter eget valg 1 kop
● Rismel 1,5 kop ● Salt 1 tsk ● Varmt vand ¾ kop ● Kogevand ● 1 tsk olie til smøring
Tilberedning
1. Bland rismel og salt i en lille skål.2. Tilsæt nu det varme vand gradvist og form det til en dej.
3. Sæt dette til side i ti minutter. Derefter rulles dejen i lange cylindre.
4. Skær dejen for at få en stor cylindrisk dejrulle.
5. Skær disse i små stykker.
6. Kog disse i 10-15 minutter.
Disse ingredienser skal du bruge til tteokbokki sauce:
INGREDIENSER (1 portion)● Tteokbokki riskager (færdiglavede) – 6-8 ● Fondsuppervand eller alm. vand – 1 kop ● Gochujang 1 spsk. ● Gochugaru 1 spsk. ● Sukker 2 tsk. ● Sojasovs 1 spsk. ● Hakket hvidløg 1 tsk. Grøn løg – 1 stilk finhakket ● Sesamolie – 1 tsk ● Sesamfrø – 1 tsk
Tilberedning
1. I en separat skål tilsættes hakket hvidløg, gochugaru, gochujang, sojasovs, råsukker og bouillon. Bland og sæt til side. 2. Kog denne blanding og tilsæt riskagerne. Lad det simre i 3 minutter. 3. Tilsæt forårsløg, sesamolie og drys sesamfrø. 4. Kog i endnu et minut, og det er klar til serveringIndkøbsliste
Følgende varer indgår:
-
Tteokbokki Sauce (Stir-Fried Rice Cake) 120 g.22,00 kr.
-
Sempio Jin Gold F3 Soy Sauce (koreansk soja) 930ml54,00 kr.
-
BestsellerMATAMUN Tteokbokki Rice Cake Sticks (Koreanske Riskager i sticks) 600 g.42,00 kr.
-
PopulærJhfoods nori tang Gold Quality 10 blade (25 g.)29,00 kr.
-
PopulærSempio Gochujang stærk chili paste 500 g.36,00 kr.
-
Rismel Cock Brand 400 g.18,00 kr.