🕒 Samlet tid: 35 minutter. | Arbejdstid: 35 min. | Køkken: Taiwan
Tapioca perlerne der får dig til at boble af glæde
Sådan koger du tapioca perler på den helt rigtige måde – der IKKE klistrer eller klumper. Har du hørt om Classic Milk Tea eller Taro milk tea kender du helt sikkert til tapioca perler.Også kendt som boba, er sorte tapioca perler de perfekte “bobler” i Bubble Tea. De er små, runde kugler lavet af tapioca-stivelse for en sød og lidt gummiagtig konsistens.
Klar til at koge dine egne tapioca perler og lave din helt egen Bubble Milk tea?
Hvad er tapioca perler?
Måske har du hørt om den populære bubble tea eller boba tea, som indeholder nogle skinnende perler. Tapioca perlerne har en meget særlig konsistent. De er nemlig meget vingummi agtige, hvorfor de er gode at bruge i drinks. Det er nemlig meningen, at man skal suge dem op med sugerøret og spise dem, mens drikken samtidig nydes. Husk dog at bruge et sugerør, som er stort nok, da de almindelige størrelse tapioca perler er for store til almindelige sugerør. Her skal bruges et sugerør, som er større end normalen.Dog findes tapioca perler også i en miniudgave, og disse kan sagtens komme gennem et almindeligt størrelse sugerør. Disse unikke perler er lavet af stivelse fra planteroden tapioca. I dag findes denne særlige plante i hele verden, men oprindeligt stammer den fra Brasilien. Selve drikken bubble tea stammer dog et helt andet sted fra. Den har nemlig sin oprindelse i Taiwan, hvor det menes at nogle forretningsmænd, fik en idé om at blande sirup og kold te med små spiselige kugler. Denne opfindelse spredte sig hurtigt til resten af Asien, hvor den har været kendt siden 1980’erne. I dag er bubble tea også blevet et populært indslag i den vestlige del af verden.
Grundlæggende består bubble tea i dag af te, mælk og tapioca kugler. Hvordan du laver denne lækre og unikke drik, får du en opskrift på og inspiration til, til slut i teksten.
Hvordan laves tapioca perler
De særlige tapioca perler laves af roden fra cassava planten, som indeholder stivelse, der gør at kuglerne kan formes. Selve perlerne har ingen smag, og de skal derfor tilberedes inden de bruges. Det er også tilberedningen, som gør at perlerne bliver skinnende og vingummi agtige. Tilberedningen af perlerne er utrolig enkelt, de skal blot koges i noget vand, hvorefter de ligges i blød i sukker- og sirupvand.Lynhurtigt har du en skøn og frisk drink, som stensikkert vil gøre dine gæster ellevilde efter mere.
Ingredienser (2-4 portioner)
-
• 100 gram tapioca perler
• 600 ml vand
Ingredienser honning / sukkerblanding:
• 2 spsk (brunt) sukker
• 1 sp. honning
• 150 ml. varmt vand
Lad os komme i gang med med denne fantastiske opskrift:
1. Kog 600 ml vand2. Tilsæt 100 gram tapioca perler
3. Kog i 30 minutter
4. Afkøles i 30 minutter
5. Skyl med koldt vand
6. Tilsæt honning sukker mix
7. Server med eks. taro mælkepulver!
Sådan laver du en taro milk tea med tapioca perler
Gå til taro milk tea opskrift
På Pandasia.dk har vi alt det du skal bruge til at lave din helt egen bubble tea drink. På den måde kan du hurtigt og nemt komme i gang, uden at løbe ind i store udfordringer.