🕒 Samlet tid: 30 minutter. | Arbejdstid: 30 min. | Køkken: Vietnam
Vietnam er en ægte drikkenation. I formiddagens skoldende hede, er det især vigtigt at holde sig hydreret. Man skal ikke gå mange skridt, før der står et street kitchen klar til at lange iskolde drikkevarer over disken. Og med disken menes der et lille børnebord.
Om det er iste, kokosnød, sukkerørjuice, lemonade eller iskaffe, så kan man være sikker på at få slukket tørsten.
Nước Đá Me er en helt vildt anderledes og forfriskende drik lavet på tamarindfrugt. Nyd den iskold på en varm sommerdag eller drik den sammen med krydrede, asiatiske retter, hvor den virkelig komplimenterer umami-smagene.
Ingredienser 1 patentglas (6-7 personer)
Tamarindmasse: |
||
1 spsk. | sesamfrø, ristede | |
150 g. | ananas, finthakket | |
200 g. | sukker eller palmesukker | |
250 g. | tamarind paste (Thai Dancer) | |
6 g. | ingefær, revet | |
1 glas Nuoc Da Me: |
||
Isterninger | ||
2 spsk. | tamarindmasse | |
Vand | ||
1 | håndfuld peanuts |
Fremgangsmåde:
- Varm en pande op på middelhøj varme. Rist sesamfrøene på panden og rør jævnligt til de er let gyldne. Dette fremhæver sesamfrøenes aroma. Transporter frøene over i en skål til afkøling med det samme.
- Varm en stor pande op på mellemhøj varme. Tilføj ananas og sukker. Lad det koge, så massen tykner og karamelliseres. Det tager ca. 5 min.
- Tilføj tamarind paste (Thai Dancer) og ingefær og lad det koge op, til det tykner. Det tager ca. 5 min. Transporter massen over i en skål og stil den til afkøling. Massen vil tykne mere.
- Tilføj nu sesamfrøene i massen og rør rundt. Transporter tamarindmassen over i et patentglas.
- Fyld et glas helt op med isterninger. Tilføj 2 spsk af tamarindmassen og tilføj lidt vand til den ønskede konsistens. Drys med peanuts og rør det rundt. Spis, drik og sip! Tamarindmassen opbevares i køleskabet i op til 2 måneder.