🕒 Samlet tid: 15 minutter. | Arbejdstid: 15 min. | Køkken: Vietnam
Nước Sốt Me er en vietnamesisk dipping sauce, som er et frisk pust til den velkendte soya- og fiskesauce. Den er sur, sød og saltet. Tre smagsnuancer som vietnameserne elsker at lege med! Saucen er hurtig og nem at smække sammen. Anvendes tamarind pasten fra Thai Dancer, slipper man nemlig for at koge tamarindkødet og fjerne dens kerner.
Tamarind dipping saucen er enormt alsidig. Vietnamesere er særligt glade at spise det til ris, fx med letkogte grøntsager eller til at dyppe alle former for kød i. Spis den for en anderledes umami-oplevelse!
Ingredienser
Tamarind dipping sauce: |
||
3 spsk. | tamarind paste (Thai Dancer) | |
2 spsk. | fiskesauce | |
3 spsk. | sukker eller palmesukker | |
evt. | lidt friskhakket chili |
Fremgangsmåde:
- Rør alle ingredienserne sammen i en lille skål og lad det trække i 10 min.
- Server som dyppelse til letkogte grøntsager, forårsruller, grillet kød, mm.