🕒 Samlet tid: 40 minutter. | Arbejdstid: 40 min. | Køkken: Vietnam
Stegte ris med kød og grøntsager er en nem ret, og inspireret af asien, hoisinsaucen giver en skøn smag af soya, hvidløg, seasam, og derfor er den rigtig god at anvende i retter som denne og wok retter.
Ingredienser (4 personer)
-
400 g Jasmin ris
450 g Kylling i strimler eller tern
200 g grøntsager her bruges der blanding af peberfrugt og bønner
2 spsk. hoisin sauce
1 spsk. hakket løg
1 fed hvidløg
2 spsk. olie
2 spsk. Fiskesovs
Til topping, hakket koriander, og ristede skalotteløg
Lad os komme i gang med med denne fantastiske opskrift:
Start med at kog risene efter anvisning på pakken
Bland kyllingen og hoisinsaucen godt sammen, kom lidt olie på en pande og steg kødet til det er gennemstegt, tag det af panden og sæt det til side.
Brug samme pande og kom lidt olie på tilsæt nu hakket løg og hvidløg og steg det kort, tilsæt de færdige ris og steg det ved høj varme og rør godt rundt i det imens i ca. 2 min. Skub risene lidt til side og kom nu grøntsagerne på panden og bland det sammen med risene.
Blandingen steges til grøntsagerne begynder at blive gyldne og så tilsættes fiskesovsen og steg det kort videre.
Kom de stegte ris i en skål med kyllingen og top det med hakkede koriander og ristede skalotteløg og servere straks.
Denne opskrift er udviklet af @annifogtmanndk