40.000 madelskerer bruger Pandasia | Fri fragt fra 399 kr. | Hurtig levering 1-2 hverdage

Shopping Cart

Info

Kundeservice

Tlf. 30 27 78 78
Man-fre 8.30-14.00

Soya Sauce

Alt hvad du behøver at vide om soya sauce
Hvis du er en asiatisk madelsker, vil du helt sikkert kende til den mørkfarvede sauce, der ændrer gang i hver ret. Denne magiske sauce er ultra-alsidig. Du kan bruge det i madlavning, som en dip til dine snacks eller forretter. De fleste elsker denne sauce, men de ved ikke meget om den, og hvor den kommer fra. Så her er alt hvad du behøver at vide om soya sauce!

Hvad er soya sauce?
Hvis du nogensinde besøger en asiatisk, især en kinesisk restaurant, vil du se et mørkebrunt flydende krydderi serveret sammen med buns, dumplings osv. denne mørkebrune sauce er en magisk ingrediens kendt som soya sauce. Soya sauce er faktisk en sauce lavet af fermenterede sojabønner. Soya sauce er kendt for sin saltede og umami smag. Den har en unik smag, der er meget fremtrædende og kan intensivere smagen af alt, hvad du serverer. Det bruges ikke kun som krydderi, men bruges også i madlavning. Selvom soya sauce stammer fra Kina, kan du finde flere versioner i dag. Det er en meget brugt ingrediens over hele verden.

Forskellige varianter af soya sauce
Der findes flere typer soya sauce på markedet i dag. Disse er også baseret på de forskellige smagsvarianter og produktionsmetoder. her er et par mest almindeligt tilgængelige typer soya sauce:

• Tamari: Tamari bruges ofte som en glutenfri erstatning for almindelig soya sauce. Også kendt som den japanske soya sauce, tamari har en ren smag og er lavet uden brug af hvede eller byg. For dem, der er allergiske over for gluten, er tamari den rigtige mulighed.

• Mørk soya sauce: Som navnet indikerer, har mørk soya sauce en mørk farve, er tykkere og giver en intens og mere kompleks smag end nogen anden. Det skyldes, at den er lagret i længere tid. Desuden indeholder den melasse, hvilket gør den tykkere og giver den en sød note. Desuden har den et begrænset saltindhold.

• Lys soya sauce: Dette er den mest almindeligt tilgængelige og brugte type soya sauce. Det er en brun, flydende væske. Lys soya sauce er alsidig, og du kan servere den som et krydderi eller også bruge den til madlavning. Lys soya sauce er ofte mere salt. Så hvis du leder efter en mindre salt version, har nogle mærker også introduceret den. Du kan nemt finde “soya sauce med lavt natriumindhold” fra købmanden. Det er ligesom lys soya sauce med selvfølgelig mindre salt.

Hvordan bruger man soya sauce?
Der er så mange måder, du kan bruge soya sauce på. Brug den i tilberedning af røre, bouillon, supper, ramen, karryretter osv., og du kan dryppe den over nudler, pho, suppe eller endda salat. Til sidst kan du servere den som krydderi med rundstykker, velsmagende kager, sushi osv.

Historien om soya sauce
Kinesisk historie er gammel. Så det faktum, at soya sauceen kom fra Kina, får os til at spekulere på, hvor gammel den ville være. Det menes, at soya sauce blev skabt for omkring 2200 år siden under Han-dynastiet i Kina. Det siges, at saucen ikke var sådan oprindeligt. Imidlertid blev dens første form kaldt “jan.” det var en saltvæske, der blev brugt til at konservere grøntsager, kød og frugt. “Jan” blev lavet af sojabønner, ris og hvede. Det er herfra, at sojabønnerne blev forarbejdet på forskellige måder for at skabe soya sauce. Fordi det var lavet af sojabønne, eller sojapasta eller hvad midlerne nu var på det tidspunkt, kom udtrykket “soya sauce” frem i Song-dynastiet, som var et sted mellem 960 A.D. til 1279 A.D. Det var herfra, at soya sauceen rejste med kineserne til forskellige lande og regioner, hvor den vandt så meget popularitet.

Forskellige mennesker adopterede dette flydende krydderi og brugte det i deres retter for at nyde dets unikke umami-smag. Det blev introduceret i Japan i 600 CE af kinesiske munke for at rejse til landene. I dag er Japan kendt for at producere moderne soya sauce og leverer det til hele verden. Det var dog først i det 17. århundrede, at det kom til de europæiske lande.

• Fun Fact: Så sagen er, at forholdene soya sauceen stammer fra Kina, var det Japan, der masseproducerede den og sendte den til verden. For eksempel bragte det hollandske østindiske kompagni tønder med soya sauce fra Japan til Europa i det 17. århundrede.

Hvordan laver man soya sauce?
Traditionelt blev det lavet ved at koge sojabønnerne og gære dem med enten byg eller hvede (gluten). Processen tog omkring 2 til 3 måneder at forberede saucen. Men da det spredte sig til forskellige lande, ændrede tilberedningsmetoden sig også en smule. For eksempel, i de første år i Japan, blev soya sauce lavet ved at udelade enhver form for gluten.

Takket være moderne teknologi og fremskridt inden for fødevarevidenskab er det ikke et spørgsmål om måneder at tilberede soya sauce i dag; det er snarere et spørgsmål om dage. Denne proces laver soya sauce ved at hydrolysere sojabønnerne ved hjælp af en syre. Det er en glutenfri og hvedefri måde at lave soya sauce på. Som følge heraf reduceres fremstillingsprocessens længde og omkostninger, og dens holdbarhed øges. Den eneste ulempe ved denne metode er, at smagen ikke er så intens som den traditionelle metode. Køb billig soya sauce hos Pandasia.dk

Summary
Description
Hvis du er en asiatisk madelsker, vil du helt sikkert kende til den mørkfarvede sauce, der ændrer gang i hver ret. Denne magiske sauce er ultra-alsidig. Du kan bruge det i madlavning, som en dip til dine snacks eller forretter. De fleste elsker denne sauce, men de ved ikke meget om den, og hvor den kommer fra. Så her er alt hvad du behøver at vide om soya sauce!
Skriv et svar

Derfor har 10.000+ madelskere valgt Pandasia.dk

5 stjerner på Trustpilot

Vi elsker tilfredse kunder

100% sikker e-handel

Hos os handler du trygt og sikkert

Fri fragt ved ordrer over 399 kr.

- ellers fra kun 39 kr.

E-mærket certificeret

Din garanti for sikker e-handel

© Pandasia.dk 2022 - Drevet ud fra en personlig historie og ❤️ for asiatisk mad
Følg os her og bliv inspireret   facebook logo  instagram logo  youtube logo  pinterest logo