✔ Lynhurtig levering | ✔ Julegaver byttes til d. 31. jan. 2025 | ✔ +50.000 glade kunder

Info

Kundeservice

Tlf. 30 27 78 78
Man-fre 8.30-14.00

Papayasalat – Som Tam Thai

🕒 Samlet tid: 15 minutter. | Arbejdstid: 15 min. | Køkken: Thailand

Thailandsk papayasalat, også kendt som “Som Tam” på thailandsk, er en forfriskende og smagfuld salat, der er en af ​​Thailands mest ikoniske retter. Denne salat er kendt for sin perfekte balance mellem søde, salte, sure og stærke smagsoplevelser, der virkelig tager dine smagsløg på en spændende rejse.

Hovedingrediensen i thailandsk papayasalat er umoden grøn papaya. Papayaen skrælles og rives i tynde strimler, der skaber en sprød og frisk base for salaten. Denne sprøde tekstur kombineres med andre lækre ingredienser som friske tomater, grønne bønner og peanuts og en skøn dressing – for at give salaten sin karakteristiske smag er dressingen nemlig altafgørende. Den er lavet af en kombination af limejuice, fiskesauce, palmesukker, hvidløg og chilier, en blanding, der giver salaten dens sure, søde salt og stærke smag.

Opskriften er udviklet af Nadia Mathiasen, der står bag madbloggen Foodfanatic.dk


Ingredienser 

1 person

 
2 håndfulde skrællet grøn papaya skåret i julienne (se video)
1 fed hvidløg
cherrytomater
2-3 slangebønner / meterbønner
1 lime
1 spsk. tørrede rejer
1 bird’s eye chilier
1/2-1 spsk. palmesukker
2 spsk. ristede peanuts
1-2 spsk. fiskesauce

Fremgangsmåde:

Start med at skrælle og snitte papaya som anvist i videoen. Læg i isvand i 10-15 minutter. Hæld herefter vandet fra, lad det dryppe godt af, og læg i en skål med køkkenrulle.

Pil hvidløg, halvér cherrytomater, og skær slangebønner i ca. 2-3 cm store stykker. Skær lime i både, og hak evt. de tørrede rejer.

Stød hvidløg og chili et par gange i en morter. Tilsæt tørrede rejer, og stød videre et par gange. Tilsæt palmesukker, og stød det samme med resten, så det opløses, og kom nu slangebønner og peanuts ved. Stød atter et par gange, inden du tilsætter tomater, som stødes let for at frigive lidt af deres juice. Tilsæt dernæst limesaft og fiskesauce, smag dressingen til, inden du vender papaya i. Stød et par gange, og vend det hele godt sammen.

Servér evt. med klisterris eller jasminris.   


Summary
recipe image
Recipe Name
Papayasalat – Som Tam Thai
Published On
Preparation Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 15 Review(s)
Skriv et svar

Derfor har 10.000+ madelskere valgt Pandasia.dk

5 stjerner på Trustpilot

Vi elsker tilfredse kunder

100% sikker e-handel

Hos os handler du trygt og sikkert

Fri fragt over 399 kr.

- ellers fra kun 35 kr.

Prisgaranti*

Danmarks bedste priser leveret til dig. Læs mere

Her kan du betale med
mobilepay   visa  mastercard  maestro  diners club
Din ordre pakkes forsigtigt og sendes med
fragt logoer
Ugentlige tilbud?



Kontakt Pandasia.dk
pandasia.dk logo hvid
Pandasia ApS
Marktoften 7B
8464 Galten
CVR 40562087

Hørslevvej 35B, 8464 Galten
fødevarestyrelsen

Marktoften 7B, 8464 Galten
fødevarestyrelsen

miloevenlig indpakning
Brug for hjælp?
anhdu long vu - pandasia.dk
AnhDu Long Vu
Din personlige rådgiver og madentusiast

Jeg er lige her. Fang mig på telefon eller mail hvis du har brug for hjælp til at finde de rigtige produkter til din madlavning.

30 27 78 78
Kundeservice tlf. 8.30-13.00
[email protected]
© Pandasia.dk 2022 - Drevet ud fra en personlig historie og ❤️ for asiatisk mad
Følg os her og bliv inspireret   facebook logo  instagram logo  youtube logo  pinterest logo