✔ Lynhurtig levering | ✔ Gratis fragt fra kun 399 kr. | ✔ +50.000 glade kunder

Info

Kundeservice

Tlf. 30 27 78 78
Man-fre 8.30-14.00

Månekager

Langt de fleste kender til det kinesiske nytår med de store og farveprægtige drager, det smukke fyrværkeri og de festlige traditionelle danse, men udenfor Asien er den såkaldte månefestival ikke nær så kendt. Det vil vi her på Pandasia lave om på, for det er en festlig tradition og en enorm vigtig fejring i de asiatiske lande.

Den kinesiske månefestival afholdes årligt på den 15. dag i den ottende måned i den kinesiske kalender, der følger månens og solens omløb, hvorfor det altid er forventeligt, at der er fuldmåne på fejringsdagen. Særligt fuldmånen spiller i denne tradition en betydningsfuld rolle, for selvom der er nok traditioner og festligheder omkring denne begivenhed at berette om, er den absolut vigtigste ved denne fejring, de kager, som man sammen med familien spiser under månefestivalen: nemlig de såkaldte månekager også kaldt for mooncakes.

En sød og rund lille delikatesse oftest med fyld af rød bønnepasta, lotus eller nødder, og som for kineserne symboliserer det ideelle forbilledlige liv: kagernes runde form repræsenterer sammenhold og fuldstændighed, mens det kinesiske mønster ovenpå kagen symboliserer harmoni og et langt og lykkeligt liv, og til sidst den saltede andeæggeblomme, som man finder i de helt traditionelle månekager, som symboliserer fuldmånen, der igen symboliserer velstand. Månekagerne er altså ikke bare almindelige søde delikatesser for kineserne, men tværtimod en dybt forankret spise i den kinesiske kulturtradition, der repræsenterer alt det, vi alle drømmer om.

I den mest kendte legende om, hvordan månefestivalen opstod, hedder det sig, at det er en smuk og hengiven kvinde ved navn Chang E, der bor i månen, og som man svagt kan fornemme skikkelsen af på månefestivalen, hvor fuldmånen står allerskarpest. Det siges nemlig, at der i oldtiden eksisterede ti sole, hvis varme vanskeliggjorde livet for menneskerne på kloden, indtil en dag, hvor en behjertet og stærk mand ved navn Hou Yi bekæmpede de ni af dem. Han giftede sig senere med Chang E med hvem han levede et lykkeligt liv, og en dag besøgte han himlens dronning, der som tak for indsatsen med solene, gav ham en magisk eliksir, der ville få ham til at stige til himlens som en gud. I stedet for at drikke eliksiren selv, tog han den med hjem til sin hustru, hvor den stod uberørt indtil en dag, hvor en tyv forsøgte at stjæle den, og hustruen i desperation drak af flasken. Straks steg hun til vejrs, og det er hende, nemlig Chang E, som legenden fortæller, at man kan få synet af på månefestivalen.

Også i Thailand har befolkningen taget de kinesiske månekager til sig, og her har de udviklet varianter, der passer ind i landets dessertkøkken, sådan at den mest populære slags månekage på disse kanter er med den særegne Durian-frugt.

I år falder månefestivalen i Kina lørdag d. 10. september og forløber i tre dage, men vores netop ankomne månekageudvalg er desværre stærkt begrænset, hvorfor vi på det kraftigste anbefaler dig, at du allerede nu sørger for at have kagerne i hus, hvis du på helt traditionel og autentisk vis ønsker at spise dem på månefestivalsdagen. I Thailand er månekagerne blevet så populære som snacks at de spises hele året, og derved også udenfor månefestivalsdagene – så vi kigger i hvert fald ikke skævt til dig, hvis du kommer til at spise dem før september. 😉 Vi arbejder selvfølgelig på højtryk for at få dem hjem løbende, men vi tør endnu ikke love, at de kommer på lager igen, når først de er udsolgt.

Se vores store udvalg af lækre månekager her

månekager / mooncakes
månekager / mooncakes
månekager / mooncakes
månekager / mooncakes
månekager / mooncakes

Summary
Description
Månekager er en sød og rund lille delikatesse oftest med fyld af rød bønnepasta, lotus eller nødder, og som for kineserne symboliserer det ideelle forbilledlige liv
Skriv et svar

Derfor har 10.000+ madelskere valgt Pandasia.dk

5 stjerner på Trustpilot

Vi elsker tilfredse kunder

100% sikker e-handel

Hos os handler du trygt og sikkert

Fri fragt over 399 kr. (GLS & Burd)

- ellers fra kun 39 kr.

E-mærket certificeret

Din garanti for sikker e-handel

Her kan du betale med
mobilepay   visa  mastercard  maestro  diners club
Din ordre pakkes forsigtigt og sendes med
fragt logoer
Ugentlige tilbud?Kontakt Pandasia.dk
pandasia.dk logo hvid
Pandasia ApS
Marktoften 7B
8464 Galten
CVR 40562087

Hørslevvej 35B, 8464 Galten
fødevarestyrelsen

Marktoften 7B, 8464 Galten
fødevarestyrelsen

e-mærket miloevenlig indpakning
Brug for hjælp?
anhdu long vu - pandasia.dk
AnhDu Long Vu
Din personlige rådgiver og madentusiast

Jeg er lige her. Fang mig på telefon eller mail hvis du har brug for hjælp til at finde de rigtige produkter til din madlavning.

30 27 78 78
Kundeservice tlf. 8.30-13.00
[email protected]
© Pandasia.dk 2022 - Drevet ud fra en personlig historie og ❤️ for asiatisk mad
Følg os her og bliv inspireret   facebook logo  instagram logo  youtube logo  pinterest logo