Samlet tid: 30 minutter. | Arbejdstid: 30 min. | Køkken: Sydkorea
Sådan Laver Du Bibimbap Guksu – En Autentisk Koreansk Nudelret
Velkommen til Pandasia.dk! I dag deler vi en autentisk opskrift på Bibimbap Guksu, en koreansk nudelret, der er både nem og hurtig at lave. Perfekt til både hverdag og fest! Bibimbap Guksu kombinerer smagen af friske grøntsager, krydret sauce og møre nudler – en sand smagsoplevelse, som du vil elske.
Ingredienser (nudler)
160-200 g. | somen nudler |
Grøntsager
1 | hjertesalat |
4-5 | små forårsløg |
4 | radiser |
1/2 | agurk |
1 | dåse kimchi |
2 | æg |
Sauce
3 spsk. | gochujang (koreansk chilipasta) |
2 | store fed hvidløg, revet eller presset |
2 spsk. | honning |
1 spsk. | sojasauce |
1 spsk. | risvineddike |
2 spsk. | sesamolie |
Fremgangsmåde:
Forberedelse:
- Sæt to gryder med vand over på komfuret. En gryde til nudlerne og en anden til æggene.
- Tilsæt rigeligt salt til vandet i gryden til nudlerne.
Lav saucen:
- I en skål, bland alle ingredienserne til saucen: gochujang, revet hvidløg, honning, sojasauce, risvineddike, ristede sesamfrø og sesamolie. Rør det godt sammen indtil det er en jævn masse.
Forbered grøntsagerne:
- Snit hjertesalaten i tynde strimler.
- Skær agurken i tynde strimler.
- Skær radiserne i tynde skiver.
- Snit forårsløgene i små ringe.
Kog æggene:
- Når vandet koger, læg æggene forsigtigt i og kog dem i præcis 6,5 minutter.
- Efter kogning, læg æggene i en skål med koldt vand for at stoppe tilberedningen og lad dem køle af.
Kog nudlerne:
- Når vandet koger i den anden gryde, tilsæt somen nudlerne og kog dem i 3 minutter.
- Hæld nudlerne i en sigte og skyl dem grundigt under koldt vand indtil de er helt afkølede.
- Lad nudlerne dryppe godt af.
Bland nudlerne med saucen:
- Placer de afdryppede nudler i en stor skål.
- Tilsæt den forberedte sauce og bland det godt sammen, så nudlerne er jævnt dækket af saucen.
Servering:
- Fordel de marinerede nudler i skåle.
- Top nudlerne med hjertesalat, agurkestrimler, radiseskiver, forårsløgsringe og kimchi.
- Pil æggene og skær dem over på midten. Placer en halvdel på toppen af hver skål med nudler.
- Drys evt. lidt ekstra ristede sesamfrø over retten som pynt.
Nyd din Bibimbap Guksu!
Denne opskrift er nem at følge og garanterer en lækker og autentisk koreansk nudelret, som alle kan nyde.
Du kan finde alle de nødvendige ingredienser til denne opskrift på pandasia.dk.
Denne opskrift er udviklet af @ninahede