BLACK WEEK🚀 Varerne bliver hurtigt udsolgt - OP TIL 80% RABAT! Se alle tilbud her

Your Cart

Info

Kundeservice

Tlf. 30 27 78 78
Man-fre 8.30-14.00

Canh Chua Opskrift: Vietnamesisk Sur Sød Fiskesuppe

🕒 Samlet tid: 25 minutter. | Arbejdstid: 25 min. | Køkken: Vietnam

Direkte oversat betyder Canh Chua ”sur suppe”. Og det er næsten misvisende, for den er rigtigt nok sur, men den er også sød og saltet! Canh Chua har sin oprindelse i Sydvietnam, hvor grøntsager og urter er kendetegnene for sydvietnamesiske retter.

De vokser nemlig nærmest som ukrudt langs Mekongdeltaet. I floden lever massevis af fisk, heriblandt en catfish, (kendt som pangasius fisk i Danmark). Heraf blev retten Canh Chua født med smagen af den sure tamarindfrugt, de sprøde bønnespirer, de bløde tomater, søde bidder af ananas og sidst men ikke mindst, pangasius fisk som giver en fed smag i alt det ”lette”.

En virkelig frisk og let ret, som er ikonisk for den sydvietnamesiske region. Sidenhen er der kommet et væld af variationer med den samme grundsuppe blot med forskellige slags grønt og kød. Man kan altså nemt erstatte laks med tofu eller hvad man nu lyster. Canh Chua spises med ris alene eller som et rismåltid med flere side dishes.

Helt praktisk anrettes suppen i en stor skål på bordet, mens man selv har en lille risskål i hånden. Indholdet af suppen fiskes op løbende med spisepindene og dyppes i en lille skål med fiskesauce, inden det hapses i munden. Når man er færdig med at spise, drikkes suppen fra den lille risskål. En vietnamesisk tradition, hvor man ”runder” måltidet af, da supper ofte indeholder sunde og nærende ingredienser.

Ingredienser (2 personer)

700 ml. Vand
2 Store tomater
2 Tomater, skåret i både
120 g ananas, skåret i små stykker
4 spsk. palmesukker el. alm. sukker
2 tsk. salt
3 spsk. tamarind paste
1 spsk. Fiskesauce
2 Ca. 225 g. Laksefileter
50 g. bønnespirer
1 Håndfuld purløg og koriander, finthakket
1 Lille skål fiskesauce
Serveres med jasminris

Redskaber

Spisepinde
Risskål
Suppeske

Fremgangsmåde:

• Bring vandet i kog i en lille gryde på høj varme.

• Tilføj tomater og ananas. Smag suppen til med sukker, salt, tamarind paste og fiskesauce. Lad det simre uden låg i 5 min.

• Tilføj laksefileterne og skru op på høj varme. Lad det koge i ca. 10 min eller til laksen er tilberedt.

• Tilføj til sidst bønnespirerne og drys med purløg.

• Server suppen i en stor skål ved bordet til jasminris og evt. andre side dishes. Hav en lille skål med ren fiskesauce på bordet til at dyppe indholdet i suppen i løbende. Det saltede giver et umami kick til den sure og søde suppe.

canh chua opskrift - vietnamesisk sur sød suppe

Summary
recipe image
Recipe Name
Canh Chua Opskrift: Vietnamesisk Sur Sød Fiskesuppe
Published On
Preparation Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 15 Review(s)
Skriv et svar

Derfor har 10.000+ madelskere valgt Pandasia.dk

5 stjerner på Trustpilot

Vi elsker tilfredse kunder

100% sikker e-handel

Hos os handler du trygt og sikkert

Fri fragt ved ordrer over 399 kr.

- ellers fra kun 39 kr.

E-mærket certificeret

Din garanti for sikker e-handel

© Pandasia.dk 2022 - Drevet ud fra en personlig historie og ❤️ for asiatisk mad
Følg os her og bliv inspireret   facebook logo  instagram logo  youtube logo  pinterest logo