🕒 Samlet tid: 60 minutter. | Arbejdstid: 40 min. | Køkken: Vietnam
Bun Rieu er en traditionel vietnamesisk nudelsuppe som oprindeligt er lavet på krabbe, suppen består af krabbe, tomater, krabbe/rejekager, æg, friske urter.
. I Vietnam kan man altid finde Bun Rieu bland de mange gadekøkkener, og er lækkert at starte dagen med en skål Bun Rieu. Da frisk krabbe ikke er til at finde alle steder i Danmark, kan du finde krabbekød på dåse, som sagtens kan bruges. Herunder finder du mit bud på en nem og simpel Bun Rieu.
Ingredienser (4 personer)
Til suppen
- 8 – 1 kg svineben, man kan med fordele vælge nogle med lidt kød på.
- 1 stort løg
- 1 spsk. salt
- 2 spsk. fiskesovs
- 2 spsk. olivenolie
- 6 store tomater
- 2 spsk. paprika
- ½ skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 3 æg
Til kødbollerne skal man bruge følgende:
- 100 g rå rejer hakket
- 100 g krabbekød
- 150 g hakket svinekød
- 1 æg
- 1 fed hvidløg
- ½ skalotteløg
- Salt / peber
Tilbehør:
Lad os komme i gang med med denne fantastiske opskrift:
Start med at komme 2-3 l vand i en gryde og bring det i kog.
Skyld suppebene godt og kom dem i det kogende vand og lad det koge i 5 min.
Hæld al vandet fra og skyl benene igen, dette er med til at gøre suppen klar.
Kom 2,5 l vand i gryden igen og kom benene tilbage i gryde, sammen med lidt salt og løget.
Lad det koge imens forbedredes nudler, og kødbollefarsen.
Farsen:
Tag en skål og kom halvdelen af hvidløget og halvdelen af løget sammen med krabbekød, hakket svinekød, og hakket rejer og rør det godt sammen med et æg, en smule salt og peber.
Sæt farsen på køl imens suppen gøres færdig.
Nudler:
Tilbered nudlerne efter anvisning på pakken, skyld dem i koldt vand og sæt dem til side.
Tag en stegepande, og kom lidt olie på, og varm den op og kom resten af løg og hvidløg på panden rør godt i det til et er gyldent og kom nu tomatbådene på panden og steg dem kort.
Tilsæt paprika og skru ned til middelvarme rør godt rundt.
Benene tages op af suppen så der kun er suppe tilbage i gryden, kom tomaterne i den klare suppe, for at få alt med fra panden, tages en del suppe og kommes på panden, og tilbage i suppen.
Tag en skål og pisk de 3 æg kort sammen, og kom det i den kogende suppe.
Find 2 spiseskeer og tag farsen ud af køleskabet, tag en god spiseskefuld fars og kom det ned i suppen, og fortsæt indtil alt farsen er brugt op.
Kom kødbollerne i ca. 10 minutter, og så er suppen klar til at blive serveret.
Denne opskrift er udviklet af @annifogtmanndk