🕒 Samlet tid: 90 minutter. | Arbejdstid: 90 min. | Køkken: Vietnam
Banh Xeo er vietnamesisk streetfood når det er allerbedst, og de sprøde delikate madpandekager kan spises året rundt. Traditionelt fyldes en banh xeo med rejer, svinekød og bønnespirer, hvorefter pandekagerne serveres med en god portion krydderurter og den selvskrevne vietnamesisk nuoc cha, der næsten altid er en del af et gedigent og autentisk vietnamesisk måltid. Banh xeo er kreativt navngivet efter den sydende lyd, der opstår, når pandekagedejen rammer den rygende varme olie på panden, og det er lige netop olien, der i denne ret gør, at pandekagerne er så tilpas fedtede og snaskede, akkurat som et godt comfort food-måltid gerne må være.
Velbekomme!
Ingredienser
Dej:
- 1 spsk gurkemeje
- 1 dåse kokosmælk
- 320 g rismel
- ½ l danskvand
- 20 g majsstivelse
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
- 1 bundt hakket purløg/springløg
Filling:
- 200 g vannamei rejer
- ½ kg ribbensteg
- 100 g bønnespire
- 1 bundt forårsløg
- 1 dl tørret mungbønner
Grønt:
- Koriander
- Thai basilikum
- Mynte
- Crispsalat/bataviasalat
- 2 stk revet gulerødder
For at lave denne opskrift skal du forberede dejen og mungbønnerne dagen inden, på forhånd.
Til dejen skal alle ingredienserne mikses og piskes ud så der ikke er klumper i, derefter skal du blot lade dejen stå til dagen efter.
De tørrede bønner skal ligge i blød til dagen efter også, du dækker dem blot med vand indtil det lige ligger 1 cm over bønnerne.
Dagen efter kan du nu begynde på de sjovere ting.
Stegen skal skæres i tynde små stykker og rejerne skal renses og skæres i halve stykker.
Mungbønnerne skal renses, kommes i en gryde og koges i 7-8 min indtil de er møre. Herefter skal de sies og skylles i koldt vand.
Grøntsagerne skal vaskes, salaten skal deles i store flotte blade, så de kan bruges til at rulle med.
Når pandekagen skal laves starter du med at stege en lille håndfuld af stegen. Når stegen er ved at være færdig, tilsætter du 4 stykker af rejerne og lader det stege i 1 minut.
Herefter sørger du for at din pande er godt fedtet ind med olie og ved middelvarme, ellers tilsætter du lidt mere.
Herefter tilsætter du dejen i et tyndt lag ud over stegen og rejerne. Nu kommer du lidt snittet forårsløg udover og en lille håndfuld af mungbønner og sætter låg over panden og lader det stege videre i 2 min.
Løft herefter låget og lad den stege videre i 1 min indtil den er helt sprød. Fold den over på halv ligesom når du laver en fyldt omelet.
Når pandekagen er foldet og færdig, vendes den ud på tallerkenen også er den klar!
Opskriften giver ca. 10-12 pandekager.
Nyd dem ved at tage små stykker af pandekagen samt nogle urter i de store salatblade, fold/rul bladet og dyp dem i fiskesovs dippen og god appetit!