Kombu tangen bruges desuden i den karakteristiske japanske suppefond, dashi, hvor det spiller en afgørende rolle for smagen. Dashi bruges i mange japanske supperetter, både i klare supper, men også i fyldige supper som ramen. Dashi er nemt at lave og består 3 ingredienser. Vand, kombu tang og tørrede bonito flager. Du kan derfor hurtigt give dig i kast med at lave en lækker traditionel dashi til din næste suppe. Sådan laver du dashi:
- 1 liter vand
- 30 g kombu tang
- 30 g tørrede bonito flager
- Tilsæt vandet og tangen i en gryde, og lad det simre indtil tangen er blød. Må ikke koge.
- Tag gryden af varmen, og tilføj bonito flagerne, og lad blandingen trække i ca. 1 minut.
- Si kombu tangen og bonito flagerne fra, og du har nu en klar suppefond.
Værsgo’. Opskrift du helt sikkert vil elske med dette lækre produkt 😉
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.