Sushi ris
Køkken: Japan og Sydkorea
Leder du efter ris til hjemmelavet sushi? Så er du kommet til det rigtige sted. Find et spændende udvalg af kvalitets sushi ris og kom hurtigt i gang med hjemmelavet sushi.
Viser alle 14 resultater
Leder du efter ris til hjemmelavet sushi? Så er du kommet til det rigtige sted. Find et spændende udvalg af kvalitets sushi ris og kom hurtigt i gang med hjemmelavet sushi.
Viser alle 14 resultater
Sushiris også kendt for japansk kortkornet ris er kendetegnet ved dens unikke klæbrighed og struktur. Kornene er store og buttede i længden. De indeholder også mere fugtighed og er mere klistret end andre typer ris.
Sushi ris, der er dyrket i tusinder af år i Japan, er den vigtigste base i den japanske diæt. De fleste mennesker uden for Japan er måske mest bekendt med, at japansk ris bruges til at lave sushi og risboller. Japansk ris forbruges dog oftest som almindelig ris (også kendt som gohan ) som en del af ichiru sansai , et typisk japansk måltid eller som en del af bentokasser i Japan . Det koges undertiden sammen med sæsonbestemte grøntsager, skaldyr eller kød og krydres med dashi og sojasovs og serveres som en skål med ris. Nogle andre produkter, såsom alkoholiske drikkevarer, som sake og sochu, og ris eddike er også lavet med almindelig japansk ris.
Uden for Japan er det næsten almindeligt at se ‘sushiris’ bruges som etiket for japansk kortkornet ris.
Faktisk ville japanerne KUN sige “ sushiris ”, når vi henviser til sumeshi (eddike ris) for at lave sushi.
For at bevare risens fugtighed og friskhed skal du købe den pakningsstørrelse, som din husstand kan spise inden for en måned eller deromkring. Opbevar ris i en tæt forseglet beholder væk fra direkte sollys, varme eller fugtighed.
Vi anbefaler at koge risene i en riskoger dog kan man sagtens koge sine sushi ris i en almindelig gryde.
For at lave sushi ris i en riskoger skal du bruge følgende ingredienser:
2 kopper japansk kortkornet ris
2 kopper vand
3 spsk riseddike
2 spsk sukker
1 tsk salt
Instruktioner:
Skyl risene i en finmasket si under koldt rindende vand, indtil vandet er klart.
Tilsæt ris og vand til riskogeren og tænd for det.
Mens risene koger, blandes riseddike, sukker og salt i en lille gryde ved svag varme. Rør indtil sukker og salt er opløst.
Når risen er færdigkogt, overføres den til en stor røreskål af træ eller glas.
Hæld langsomt eddikeblandingen over risene, brug en træske eller spatel til forsigtigt at folde blandingen ind i risene. Pas på ikke at mose risene.
Lad risene afkøle til stuetemperatur, før du bruger dem til at lave sushiruller eller nigiri.
Bemærk: Det er vigtigt at bruge en træske eller spatel til at blande eddike og sukker i risene for at undgå at knække riskornene. Desuden er det godt at lade risene køle lidt af, inden du bruger dem til at lave sushi, så risene ikke bliver for varme, og de nemt kan formes til ruller eller nigiri.
Sushi ris kan bruges til at lave risotto, men det kan give en anden smag og konsistens end den traditionelle italienske risotto, da sushi ris er kogt med eddike, som giver en karakteristisk syrlig smag. Sushi ris er også kendt for sin klistrede tekstur, som kan være svær at arbejde med når man laver risotto.
Traditionelt set bruger man Arborio eller Carnaroli ris til risotto, med en anden type stivelse, der giver den karakteristiske cremede konsistens til risotto.
De bedste sushi-ris afhænger af din smag og præferencer. Men vi kan stærkt anbefale vore sushi ris fra Shinode. Eller kan nævnes:
Nishiki sushi-ris: Denne type sushi-ris er kendt for sin høje kvalitet og fine struktur. Det er også nemt at arbejde med og har en god smag og aroma.
Man bruger normalt riseddike til at smaggive sushi-ris. Riseddike er en mild eddike, der er lavet af ris, og det giver risene den karakteristiske sursøde smag, der er typisk for sushi. Du kan også bruge en blanding af riseddike og sukker eller en kombination af riseddike, sukker og sake (en japansk risvin) for at give risene den ønskede smag.