Sushi riseddike

Køb riseddike af høj kvalitet til dine japanske retter og sushiris her. Alle vores riseddike er nøje udvalgt til enhver smag. Derudover kan du også finde økologisk riseddike til dine økologiske opskrifter.

Sushi riseddike
Vis filtre

Viser alle 20 resultater

Vis filtre

Viser alle 20 resultater

Hvad er riseddike?

Riseddike er lavet af gæret ris. Sukkeret i risen omdannes til alkohol (risvin) og derefter gennem en bakteriebelastet anden gæringsproces til den syre, vi kender som eddike. Resultatet er typisk langt mindre surt og mildere end ren destilleret hvid eddike eller dem fremstillet af druebaseret vin eller malt, hvilket gør det til en subtil tilføjelse til salatdressinger, pickles og marinader.

Hvordan bruger man riseddike

Riseddike, en madlavningsingrediens, har flere anvendelsesmuligheder i det asiatiske køkken. Riseddike kan tilsættes varme og kolde opskrifter og kan forbedre smagen på basale kød- og grøntsagsretter. Du kan også bruge riseddike som et grønt husholdningsrengøringsmiddel til klinker, gulve og badeværelser.

Stir Fry

Stir fry gør typisk brug af asiatiske saucer, såsom sojasovs eller østerssauce, og et strejf af riseddike kan tilføje ekstra smag og et mere autentisk touch til retten. Sauter ingredienser som kylling, oksekød, knapærter og babymajs, og tilsæt en spiseskefuld hver sojasovs og riseddik.

Salat

En simpel salatdressing kan fremstilles ved hjælp af riseddike og enhver form for olie, såsom oliven, raps eller grøntsager. Tlisæt to spiseskefulde riseddike og en spiseskefuld olie over​​dine foretrukne salater.

Frugt og grønt

Riseddike har en fantastisk kvalitet og kan blandes med grøntsags- eller frugtretter uden at være overvældende i smagen. Du kan tilsætte riseddike over broccoli eller gulerødder for at forbedre smagen. Riseddike kan også bruges til at fremstille frugt salatdressing, fordi eddike ikke efterlader en saltet eftersmag.

Rengøring

Riseddike, ligesom de fleste eddiker, kan bruges som et naturligt rengøringsmiddel. Bland lige store dele eddike og vand i en sprayflaske. Du kan også blande et par hætter fyldt med riseddike i en spand vand, når du rengører dine gulve.