Dumplings og færdigretter
Viser 1–25 af 26 resultater
✔ Lynhurtig levering | ✔ Gratis fragt fra kun 399 kr. | ✔ +50.000 glade kunder
Viser 1–25 af 26 resultater
Dumplings
Dumplings er en kendt spise, når man er på asiatisk restaurant. Men kender du endnu ikke de lækre fyldte dejkugler, så er du kommet til det rette sted. Her på Pandsasia.dk er vi nemlig helt vilde med dem. Dumplings er lavet af et helt fint stykke tynd dej med en lækker fyld inden i. Fyldet kan være lavet af alt fra svinekød til fisk eller være helt vegetarisk. Uanset hvilken slags du er mest til, vil du helt sikkert blive mindst lige så vilde med dem, som vi er.
Dumplings bruges ofte som en snack eller side dish, da det er en nem og lækker spise, der passer til mange retter. Når man snakker dumplings, tænker de fleste så jiaozi eller dim sum, som er de mest populære. Men egentlig er alle former for kødfars eller grøntsager pakket ind i dej, det man kalder for dumplings. De fås derfor i mange forskellige udgaver.
Egentlig er selve ordet dumplings en hovedkategori, der dækker over en bred vifte af forskellige typer af dej med fyld i. En underkategori af dumplings er de populære gyoza, som er mest populært i det japanske køkken. Kendetegnet for gyoza er, at de er halvmåneformet og indeholder traditionelt hakket svinekød og grøntsager. Dog findes de i mange forskellige udgaver i dag.
Historien bag dumplings
Det siges at dumplings blev opfundet for omkring 1800 år siden, af en mand kaldet Zhang Zhongjing. Han var en kendt læge, der studerede traditionel kinesisk medicin. Lægen var rejst hjem til hans hjemby, hvor han fandt venner og familie hårdt ramt af forfrysninger, især omkring ørerne. Vejret var utroligt koldt, og der var mangel på varm påklædning.
På dette tidspunkt i kinesisk medicin, troede man på at fødevare formet som den syge kropsdel, kunne helbrede netop denne del. Derfor tog Zhang nogle forskellige ingredienser og især medicinske urter, og miksede det sammen. Dette puttede han i noget dej, som han formede som ører, hvorefter han kogte det og serverede det i en varm supper til det syge folk. Det er disse dumplings der i dag bliver kaldt jiaozi ’ømme ører’.
Befolkningen blev mere og mere raske, og folk begyndte derved at efterligne hans specielle ret, hvis der opstod sygdom.
Det siges også, at dumplings blev opfundet som en måde at føde flere mennesker på. I de fattigere egne havde de ikke lige så mange ressourcer, men blandede man kødet med grøntsager, og pakkede det ind i dej, kunne det brødføde flere familier. Selvom dumplings dengang blev opfundet af nødvendighed, er vi i dag utroligt glade for det, og spiser det simpelthen bare fordi det smager fantastisk!
Foruden jiaozi, findes der også de populære dim sum. Dim sum er en ægte traditionel kinesisk specialitet. Retten serveres ofte i en bambus skål, sammen med andre små lækre retter. På traditionel vis serveres dim sum sammen med en kinesisk the, og det nydes som regel som en brunch eller frokost.
De forskellige typer af dumplings kan tilberedes på forskellige måder: de kan steges, dampes eller bages i ovnen.
Her hos Pandasia.dk har du mulighed for at give dig i kast med ægte asiatiske dumplings. De er nemme at tilberede, og du har derfor hurtigt en lækker og smagfuld ret, som du enten kan nyde alene, eller servere til din næste middag. Dine gæster vil helt sikkert juble over at prøve kræfter med det traditionelle, asiatiske køkken. Og medens du er ved det, kan du jo samtidig servere en velsmagende kinesisk the for dem, hvis du har lavet dim sum.