Denne ris spises med hænderne og serveres normalt som en side skål med velsmagende retter. Golden Phoenix sticky rice er rundkornet ris, der bliver klistret efter tilberedning. Ris kan let formes til små kugler. I Thailand anvendes klistret ris vidt brugt i desserter, fx klistret ris med mango. Produkt beskrivelse Ingredienser: Klisterris Vægt 1 kg Ernæringsværdier For 100 g Energi1415 kJ Energi333 kcal Fedt 0,3 g Heraf mættet 0,1 g Kulhydrat 76 g Protein6 g
Hvad er klisterris?
Uanset om du kalder det klisterris, sticky rice eller glutinøs ris, kan denne ris straks genkendes af sin klæbrige, limlignende struktur. Hvad der gør klæbrige ris så klæbrige er den totale eller den næsten fraværende amylose stivelse. Langkornet ris indeholder 19 til 23% amylose sammenlignet med 12 til 19% for kortkornet ris. Glutinøs ris (klistret ris) indeholder på den anden side højst 1% amylose, hvilket gør den meget klistret, når den koges. Anvendelser til klistret ris Klisterris bruges i hele Asien. I kinesisk madlavning bruges klisterris i både søde og velsmagende retter, herunder desserter, som fyld i and, og i dumplings som Shumai og Zongzi. Mens de fleste opskrifter kræver dampning eller kogning af den klistrede ris, kan den også røres eller du kan tilberede den som italiensk risotto. Blødgør klisterris før tilberedning Afhængig af, hvilken slags ret du ønsker at lave, eller hvordan du vil lave den, skal du muligvis blødgøre den klistrede ris inden tilberedning. Følg opskriften, og juster den måde, du koger den på, så den passer til din personlige præference, når du tilbereder noget for første gang. Klisterris opskrifter Peanut sticky ris – Ligesom congee er den traditionelle kinesiske morgenmad, i Vietnam er det almindeligt at starte dagen med en skål klistret ris. Denne opskrift på klæbrig ris med jordnødder består af jordnødder kogt med sød glutinøs ris og kokoscreme. Det inkluderer alternative tilberedningsanvisninger for dem, der vil dampe risen.
Anmeldelser
Der er endnu ikke nogle anmeldelser.